Ez katasztrófa. A város tiltakozni fog – ezt mondta a Magyar Nemzetnek Bartos Sándor, Fót polgármestere azután fakadt ki, hogy kiderült: jelentősen bővítik a fóti befogadóállomás kapacitását. Czibere Károly államtitkár ugyanis csütörtökön azt mondta Röszkén: harmincnégyről kétszázra emelték a fóti befogadóállomás kapacitását.

Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelõs államtitkár a röszkei tranzitzóna elõtt tartott sajtótájékoztatóján 2016. július 28-án. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelõs államtitkár a röszkei tranzitzóna elõtt tartott sajtótájékoztatóján 2016. július 28-án.
MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

A bővítési tervekről a város semmilyen előzetes értesítést vagy tájékoztatást nem kapott, nem tárgyaltak erről a város vezetőivel – nyilatkozta a polgármester. Kiemelte, hogy az intézmény vezetőjétől korábban kért információkat, de azt a választ kapta, hogy ezekről nem tájékoztathatja a lakosságot.

Czibere Károly államtitkár a röszkei tranzitzónánál csütörtökön egy sajtótájékoztatón azt mondta, harmincnégyről kétszázra emelték a fóti befogadóállomás kapacitását, jelentősen növelték a gyámügyi igazgatásban ezen a területen dolgozók és a gyermekvédelmi gyámok számát, csökkentették az ügyintézési határidőket.