Július 28-ai képviselő-testületi ülésen hivatalosan is lemondott mandátumáról Nyíri Márton. A jobbikos képviselő már előző pénteken bejelentette szándékát. Lépése politikai vihart kavart, most egyértelműsített a civilben tanár exképviselő.

Marci,maradj, plakát, Nyíri Márton

 

Múlt pénteken jelent meg az a közlemény, amelyben bejelenti lemondását Nyíri Márton. Akkor azt írta, az utóbbi időben “politikai, stratégiai és kommunikációs véleménykülönbség alakult ki köztem és az engem delegáló szervezet vezetése között, mely feloldhatatlannak bizonyult”. Többen, így egy blog is, konkrét okot is tudni véltek.

A Jobbik helyi szervezete ezek után közleményt adott ki. Ebben úgy fogalmaznak: “A város önkormányzatához közeli propagandalapok bulvárgyanús állításaival szemben szó sincs a képviselő politikai értelemben vett “kinyírásáról”, a döntést a Jobbik Dunakeszi Alapszervezetének elnökségével folytatott többszöri megbeszélést követően ő maga hozta meg”. Akkor azt is mondták, hogy Nyíri Márton a szervezet tagja marad.

A közlemények megjelenése óta élénk politikai csata zajlott arról, hogy mi is történt a háttérben. Ráadásul a hét elején amatőr plakátokkal ragasztották tele Dunakeszit, amelyben valakik maradásra próbálták rábírni a volt környezetvédelmi tanácsnokot.

A csütörtöki ülésen aztán Nyíri Márton mindenkit eligazított. „Nagyon szépen kérek mindenkitől annyi önmérsékletet, hogy a nevemben ígéreteket ne tegyen. Ha van ígéretem, azt én személyesen megteszem. (…) A másik dolog, amit szeretnék helyretenni, az a pártpolitikai tagságom, mivel lemondásom után civil emberként az csak rám tartozik. De nem hagyok kételyeket efelől, a párttagságomat ugyanis felfüggesztettem.”

Nyíri-képviselő

Az ülésen, a lemondás után, Nyíri Márton elmúlt hat évben végzett munkáját Dióssi Csaba polgármester és Seltenreich József, a Fidesz-frakcióvezetője is példaértékűnek és kiemelkedőnek értékelte.