Mostantól, ha kétségei támadnak a nemrég megnyílt dunakeszi strand vízminőségével kapcsolatban, elég ellátogatni egy oldalra, melyen mindig a legfrissebb, ráadásul az ÁNTSZ által hitelesített mérési adatokat publikálják.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat szakemberei a Coca-Cola HBC Magyarország I love Duna programjának keretében május és szeptember között rendszeresen méréseket végeznek, hogy mindig aktuális információk álljanak rendelkezésre a Duna vízminőségével kapcsolatosan. A programban eddig részt vevő nyolc Duna-parti településhez, nevezetesen Szentendréhez, Dunabogdányhoz, Kisoroszihoz, Leányfaluhoz, Pócsmegyerhez, Szigetmonostorhoz, Tahitótfaluhoz és Zebegényhez idén Dunakeszi is csatlakozott.

Az új szabadtéri strand pedig nem csak a helybélieknek okoz nagy örömet, hiszen egy-egy kánikulai napon Budapestről és környékéről is szívesen látogatnak el a Dunakeszi strandra. Az oldalon pedig nem csupán a legfrissebb vízmérési adatokat publikálják, de arra is mód adódik, hogy fotókat töltsenek fel a strandra kilátogatók. Nekünk pedig mindez arra ad lehetőséget, hogy mások szemével is rácsodálkozhassunk a folyóra, segít meglátni benne azt a szépséget, amit a mi szemünk már esetleg megszokottnak érez.

De érdemes elolvasni a gondolatokat, melyek a strandot bemutatják, hiszen ezekből olyan érdekességek derülnek ki, miszerint ezt a strandot tartják az egyik legjobbnak a folyó magyarországi szakasza mentén, de kitérnek a város címerére, és a környezeti adottságokra is. Tehát érdemes időről időre ellátogatni az oldalra, melyen végre a mi városunk strandja is méltón helyet kapott.

Előző cikkHalálos vonatbaleset, újra rendben járnak a szerelvények
Következő cikkSzeptember elsejére készül el az új suli oktatási szárnya