Az első napokban még 25, szerdán már csak 2 autós kellett megbünteti a Katonadombnál mert a megépített parkoló helyett a fűre álltak. Az önkormányzat azért is egyértelműsíti a helyzetet, hogy a megépült 110 autós parkoló átadása után, már senki se álljon a gyepre, mert bírságot kap.

Dunakeszi nem egy börtönsziget, ahol nem lehet a fűre állni – adott frappáns felütést a kiket és miért bírságolnak meg fűre állásért cikkünkhöz Laczkó Szilvia. Az ügyfélszolgálat osztályvezetője elmesélt egy történetet, hogy valaki azért nem akarta elfogadni a büntetést, mert szerinte a fű ott már nem zöld, hanem sárga volt. 2015 óta azonban egyértelmű, hogy tilos a parkolás olyan helyen, ahol biológiai fű található, legyen az szép zöld vagy akár kiégetten sárga.

Amúgy az elmúlt napok esőzései és az, hogy sokkal kevesebben állnak meg a lekövezett parkolón kívül, sokat segített a pázsiton.

A büntetés egyébként jellemzően 10 ezer forint, ezért nem is nagyon érti azokat a lakótelepen élőket, akik ide kocsival érkeznek és megreszkírozzák a bírságot. Amúgy a város tapasztalata szerint megbüntetettek többsége “25-ből 20” budapesti autós volt.

 

Előző cikkLejáró okmányok a veszélyhelyzet után
Következő cikkA babák veszélyhelyzetére a szülőknek is fel kell készülniük