Esport, csocsó, biliárd, vlogkészítő tanfolyam, karaoke – ilyen és ehhez hasonló ötletek merültek fel az új Ifjúsági Ház ötletbörzéjén. Sipos Dávid alpolgármester hívta meg a dunakeszi iskolák egy-egy diákját és középiskolásait, hogy közösen gondolják át, mit szeretnének a tervezett Ifjúsági Házba.

Dunakeszi egyik alpolgármestere találkozott 10 fiatallal, 12 és 18 év közöttiekkel, hogy közösen ötleteljenek a tervezett Ifjúsági Házról. Sipos Dávid azt javasolta a városi iskolákból érkező srácoknak és négy középiskolásnak, hogy közösen találják ki a leendő intézmény programjait, sőt, akár berendezését és nem utolsó sorban, a helyszínét.

Már az első találkozón valóságos ötletözönnel találkozott. A fiatalok esport-, csocsó-, biliárd-, társasjáték klubról, karaokéról, kamaraszínházról, író-olvasó találkozóról, filmklubról, vlogkészítő tanfolyamról beszéltek.

Sipos Dávid a Postnak arról beszélt, hogy tudni szeretnék, mire van igényük a fiataloknak, butaság volna nélkülük kitalálni a projektet. A pandémia miatt egyelőre nem könnyű tervezni, de a város elszánt abban, hogy létrehoz egy új intézményt. Céljuk, hogy a helybélieknek ne kelljen Budapestre utazniuk szabadidejük eltöltéséhez.

Szigorúan ötlet szintjén a VOKE bizonyos része vagy a rendőrség régi épülete jött szóba, de ha anyagilag megtehetik, akár új épületet is emelne a város.

Az alpolgármester azt kérte a srácoktól, hogy egyeztessenek iskoláik diákjaival, és később folytassák a megbeszéléseket.

Előző cikkDunai hídnak ment egy uszály Budapestnél
Következő cikkEgymilliós vérdíjat tűzött ki a rendőrség a szexuális ragadozóra