Bár számos agglomerációs település küzd az óvodai és bölcsődei férőhelyek hiányával, Dunakeszin az elmúlt évtized beruházásainak köszönhetően ez a probléma már a múlté. Dióssi Csaba polgármester szerint a mennyiség után a minőség a következő szint.

Ma érkezett meg a kibővített Napsugár Bölcsőde használatbavételi engedélye, már a játékok és az eszközök kicsomagolása zajlik. A polgármester szerint

ma már alap, hogy egy jól működő település férőhelyet biztosít a gyerekeknek. a mennyiség után most a minőség a következő szint Dunakeszi életében.

Dióssi Csaba polgármester segít a fejlesztőeszközök, játékok behordásában, kicsomagolásában a Napsugár Bölcsődében

Az új bölcsődei szárnyban 56 újabb gyermeknek tudnak helyet biztosítani. A bejáráson elhangzott, hogy kifejezetten készülnek az SNI-s (sajátos nevelési igényű) gyerekek fogadására. Erről részleteket, bővebb információt holnapra ígértek.

Külön tornaszobát alakítottak ki a Napsugár Bölcsődében, ami mozgásterápiás foglalkozásra is alkalmas

Ahogy az első ütemnél is, most is nagyon gazdag eszközparkkal fog rendelkezni ez a bölcsőde is. Nemcsak az alapjátékok, hanem változatos készségfejlesztő eszközök és játékok állnak majd rendelkezésre. „Minden adott a magas színvonalú ellátáshoz: tornaszoba, fejlesztő szobák. A fejlesztőkészletet pedig még továbbbővítjük” – hangsúlyozta a polgármester.

Külön figyeltek a hallássérült gyerekekre is

Lesz az új bölcsődében úgynevezett hallássérült hurok. Ezt a hallásukban sérült emberek számára fejlesztették ki annak érdekében, hogy a hanginformációk megértését és problémamentes befogadásukat elérhetővé tegyék.

Szabóné Ónodi Valéria, a DÓHSZK igazgatója ismerteti a hallássérült hurkot

De lesz kinti fektető is, ahol, ha a szülők is szeretnék, kint tudják altatni a gyerekeket télen is a friss levegőn.

Új, kinti fektetőket is biztosít az önkormányzat az új bölcsődei szárnyban

Az új kolléganők augusztus 1-jével kezdik meg a munkát, hogy szeptemberben egy felkészült, összeszokott csapat fogadja a bölcsődéseket.

Előző cikkAz igény nagy, a válasz gyors: jön a városi gyermekfelügyelet
Következő cikkA 13 éves dunakeszi szertornászlány álma az olimpia