Dunakeszi Város Önkormányzata régóta szerette volna felújítani a betegellátásban kiemelt szerepet betöltő Szakorvosi Rendelőintézet épületét, melyre most nyílik lehetőség városi és mintegy 150 millió forint pályázati forrásból.

sztk1

A kormány által kiírt pályázaton 150 millió forint uniós forrást nyert Dunakeszi, melyből – az önrésszel kiegészítve – elvégzik az épület külső hőszigetelését, a teljes nyílászáró cserét. Bár a pályázatban nem szerepel, de az önkormányzat saját forrásból korszerűre cseréli az épület palával borított tető héjazatát is.

“Örömmel adok hírt egy olyan intézmény épületének felújításáról, amely a választókörzetemben található, de városunk egészének szempontjából is kiemelt jelentőségű, hiszen mind külsőleg, mind belsőleg megújul a Fő úton a Szakorvosi Rendelőintézet, ezzel is hozzájárulva Dunakeszi építészeti arculatának javításához” – mondta Szabó József a 3. számú körzet önkormányzati képviselője.

“Úgy gondolom, hogy ez a beruházás, amely az épület teljes korszerűsítését célozza meg, nem csak a 3. számú választókörzet és a város, hanem Dunakeszi környező településeinek minden lakója számára az egészségügyi szolgáltatás körülményeinek javulását eredményezi” – jelentette ki a városatya.

A nyílászárók cseréjével a felújítási munkálatok augusztus 14-én megkezdődtek a rendelőintézetben, melyek várhatóan október 31-ig tartanak.

Dr. Pál Miklós igazgató közleményében kijelentette, céljuk, hogy az épületben végzett munkálatok idején a betegek ellátás folyamatos legyen, de ennek ellenére előfordulhat, hogy lesznek rendelések, melyek helye és ideje megváltozik: “A rendelések aktuális működéséről tájékozhatnak honlapunkról (www.dkszakrend.hu) és a 27-341-600-as telefonszámon vagy személyesen.”

Forrás: dunakanyarregio.hu

Előző cikkTerhességet színlelt egy panda, mert kényeztetésre vágyott
Következő cikkMegnyitotta kapuit a XVIII. Dunakeszi Művészek Nyári Tárlata