Menthetetlenül közeleg a tél. Sokan ilyenkor legszívesebben visszahúzódnak otthonaikba, szinte téli álomba vonulnak. Ám most vasárnap érdemes lesz kimozdulni a szoba melegéből. Egy szép programra invitáljuk önt.

templom3

Az őszi hónapokban Dunakeszi Orgonás Ősz címmel indított koncertsorozatot Dunakeszi Város Önkormányzata a Szent Mihály Plébániával karöltve. A programsorozat következő eseményét november 20-án, vasárnap rendezik meg a Szent Mihály templomban, amikor is ismételten orgonazenés áhítatra várnak szeretettel minden érdeklődőt. Ezúttal két orgona szakos Zeneakadémiai hallgató játéka, Kubik Tamás és Zsilka Alan közös hangversenye lesz hallható.

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]https://www.youtube.com/watch?v=GhYfyuz_RfQ[/youtube]

Miután a templomoknak különös akusztikája van, így mindenképpen érdemes ellátogatni az eseményre, és szemeket lehunyva élvezni az orgonajátékot, miközben a szíveket érdemes kitárni, és átadni magunkat a zenének. Ha így teszünk, bármilyen búskomorságra is adna okot körülöttünk a világ, a kopaszodó fák látványa, a szürkeség és a korai sötétség, a koncert ideje alatt megfeledkezhetünk minderről, és emelkedett hangulatba kerülhetünk.

templomi kiállítás2

A program tehát november 20-án, az esti szentmise után, este 19:00 órakor kezdődik. Helyszín pedig a Szent Mihály templom, (2120 Dunakeszi, Szent István utca 35-37.) A belépés díjtalan, azonban adományokat köszönettel fogadnak a Dunakeszi Karitász javára.