Megépítették azt a dróthálós kerítést a lóversenypálya egyik oldalára, amely a területet védené a repülőtéren sétáló kutyásoktól. A környéken sokan megdöbbentek ezen. A helyi képviselő is sajnálkozik, mások radikális lépésekkel fenyegetnek.

Az alsói házak vonalától 8 méterre kerítést épített a lóversenypálya vagyonkezelésével megbízott Kincsem Nemzeti Kft. a repülőtérnél. Állítólag sok kutyás bejárt a területre és ez zavarta a lovakat. Ez kétségkívül így van, hiszen itt nagy értékű versenylovak védelméről van szó. A lépésről már februárban tájékoztatták a környéken élőket, akkor is beszámoltunk erről.

Az már egy másik kérdés, hogy a Post úgy értesült városházi forrásból, hogy egyáltalán nem örülnek a kerítésnek, több alkalmazott például ezen az útvonalon kocogott eddig. Arról már nem is beszélve, hogy a polgármesteri hivatal több más kérdésben is vitában áll az állami céggel, tehát eddig sem volt felhőtlen a viszony.

A mostani lépés után azonban néhány politikusok máris akcióba lendült. A helyi képviselő, aki februárban még egy alacsony kerítésben reménykedett, sajnálkozik és a megoldáson gondolkodik, az ellenzékiek közül azonban van, aki lebontással fenyegetőzik. Ez azért aggályos, mert bár állami vállalatról van szó, de pontosan az ott levő értékeket védeni kötelesek. Más kérdés, hogy miképpen teszik azt.

Molnár György a repülőtér mellett él, és a helyi közéletben igen aktív. A Postnak azt írta, hogy ez “egy tájba nem illő szemét”, amelyet szerinte a helybéliek is szívesen elbontanának, még akkor is, ha ez rongálásnak minősülne.

Itt fontos szempont, hogy a kerítés az állami cég területén épült, így a repülőtérhez jogilag nincs köze, ez utóbbi tulajdonosa az önkormányzat. A több mint 5 éve ide tervezett sportcsarnokot, amelyet a helyiek véleményét elfogadó önkormányzat máshová vitt, még az idén átadhatják a Magyarság pályánál.

Az eddigi nyilatkozatokból tehát az látszik, hogy eddig mindegyik politikai oldal megdöbbent az állami cég lépése miatt. A kérdés már csak az, hogy meddig áll majd a kerítés, hiszen úgy tűnik, Dunakeszin szinte mindenki ellenzi a felhúzását.

Címlapfotó: Molnár György

Előző cikkDunakeszin 241 diákot oltottak be az iskolákban a tanévkezdéskor
Következő cikkEzerhez közelít a Futakeszire jelentkezők száma, ma még lehet jelentkezni