A sport szeretetére nevelik a dunakeszi gyerekeket, akiknek minden tavasszal és ősszel lehetőséget biztosítanak arra, hogy térítésmentes tanuljanak úszni a városi uszodában.

Fotók: Konkoly-Thege György

A város és a tankerület együttműködésnek köszönhetően, minden tavasszal és ősszel 10-10 óra lehetőséget biztosítanak a 3. és 6. osztályos tanulók számára, hogy úszás oktatásban vegyenek részt. Ez évente 800 gyermek támogatását jelenti.

Dunakeszi városának fontos, hogy a gyermekek megtanuljanak úszni, hiszen vízparti város vagyunk

– mondta Dióssi Csaba.

Minden alkalommal, amikor egy-egy osztály diákjai sikeresen elvégzik a tanfolyamot, a polgármester és Eich Lászó tankerületi vezető gratulálnak a résztvevő gyerekeknek, emlékül pedig oklevelet adnak át nekik ennek örömére.

A Bárdos Lajos Általános Iskola B és D osztályának tanulóit a tanfolyam végére érkeztek.

Fotók: Konkoly-Thege György

Ezzel a pozitív megerősítéssel szeretnék motiválni a gyerekeket, hogy a jövőben is – lehetőségeikhez mérten – folytassák a sportolást.

A polgármester kiemelte, hogy nagy figyelmet fordítanak a gyerekek mindennapi testnevelésére. Ezért az általános iskolás, alsó tagozatos diákok minden évben különböző sportágakat próbálhatnak ki és ehhez kapcsolódó tanfolyamot végezhetnek el térítésmentesen. Első évesként a tenisszel ismerkednek a gyerekek, másodévesként a korfballal, harmadik osztályban következik az úszás, és negyedik osztályban a dzsúdóoktatás.

Előző cikkCsodálatos lélekjelenlét, életet mentett egy dunakeszi család
Következő cikkEl sem hinné, hogy mire voltak képesek a szeniorok