A regionális szenior örömtánc találkozót idén Dunakeszin rendezték meg. A rendezvény alkalmával Csirmaz Szilvia, magyarországi szenior örömtánc-referens új táncot tanított a résztvevőknek. Több mint 200-an vettek részt az eseményen.

Fotó: Konkoly-Thege György

A szenior örömtánc alkalmazkodik az idősek szervezetéhez, kíméletes mozgáselemeket tartalmaz, amit az idősek – jellemzően 50 év felettiek – vidám zenére, gyakran régi slágerekre táncolnak el. Pozitív hatásai közt tartják számon, hogy a koncentrációnak köszönhetően jótékony hatással van az agyműködésre, és javítja az állóképességet, a mozgáskoordinációt is. Nincs szükség előzetes tudásra, így bárki csatlakozhat a csoportokhoz.

Fotó: Konkoly-Thege György

A szenior örömtánc csoportok idén a VOKE színháztermében tartották meg éves találkozójukat. A rendezvényen megnyitó beszédet mondott Dióssi Csaba polgármester.

A nyugdíjasok fontos szerepet töltenek be a város életében a kezdetektől fogva

– így kezdte beszédét a polgármester, majd biztosította a nyugdíjasokat arról, hogy a lehető legjobb helyen vannak itt, Dunakeszin, hiszen a városnak fontos az idősek tisztelete és a sport szeretete is.

Dióssi Csaba a dunakeszi szeniortánc tiszteletbeli tagja lett, elfogadva a táncosok felkérését.

Fotó: Konkoly-Thege György

Az örömtánc tanulás alkalmával az idősek hasznosan töltik pihenőidejüket, miközben egy aktív közösség tagjai lehetnek. A senior táncosok indulója, a jó hangulatot adó régi tornázós ének az Egy kicsi mozgás mindenkinek kell című szám. Ezt modern változatban feldolgozva most hallgathatták meg először a résztvevők.

Fotó: Konkoly-Thege György

Csirmaz Szilvia az első és egyetlen olyan örömtánc tanár Magyarországon, aki képezhet is szenior örömtánc oktatókat. Az új tánc, amit ezen az alkalmon tanított a First Lady nevet viseli. Egy olyan udvari táncról van szó, amit szép hosszú ruhában táncolnak, a filmekben is. Az új tánc elsajátítása mellett a regionális oktatók és csoportjaik is bemutattak egy-egy táncot.

További információt a szenior örömtáncról ITT talál.