Az önkormányzat a Radnóti gimnázium átmeneti bővítéséről kérdezné a dunakeszieket a Post információja szerint. Új osztályokat indítanának, amely később az új középiskolába kerülnének át.

Október óta tudható, hogy 2022-re új oktatási intézménye és uszodája lesz Dunakeszinek. December végén jelent meg a tervezői közbeszerzés leirata. Ez azt jelenti, hogy a konkrét építkezési munka előtti tervezés elindulhat. A dokumentumban Dunakeszi Szakgimnázium és Gimnázium néven emlegetik a beruházást, amelyhez sportpályák és egy uszoda tartozik. A beruházás csaknem nettó 16 milliárd forintba kerül a pályázat szerint. Az épületrendszerben tehát két középiskola kapna helyet nem kevesebb, mint 46 tanteremmel.

Nagy kérdés, hogy egy ekkora épületet miképpen lehet már az induláskor optimálisan kihasználni. Az logikus, hogy mondjuk az indulást előtti tavaszon már lehet ide felvételizni, de ez 1-1 évfolyamot jelenthet, azaz a kapacitás 25%-a lenne kihasználva.

Az önkormányzat most érdekes kérdéseket tenne fel a dunakeszieknek. Többek között arra volnának kíváncsiak, hogy

a zsúfoltság ellenére támogatná-e a Radnóti gimnázium átmeneti bővítését úgy, hogy ezek az osztályok az új iskola elkészültekor automatikusan az új iskolába kerülnének.

Az elképzelések szerint – hangsúlyozzák, hogy kíváncsiak az emberek véleményére – ideiglenesen konténertantermeket hoznának létre. Hasonló megoldással éltek a Szent István iskola építésekor, igaz itt egy komplett sulit vittek át.

Szintén az új iskolák kérdésköréhez tartozik, hogy arról is kérdeznék a szülőket, hogy vállalnák-e ha gyermekét csak 1-2 évre iratná be más település középiskolájába, majd az új dunakeszi iskolák elkészültekor Dunakeszire jönnének vissza.

Hogy tetszenek a kérdések?

Ha van véleménye, akkor azt bátran írja meg Facebook-oldalunkon vagy küldjön Messenger-üzenetet a Postnak. Az ilyen észrevételeket, ha engedélyezi, továbbítjuk az önkormányzatnak.

Előző cikkÉrthető kérés egy májusi sportrendezvény elhalasztása után
Következő cikkGyökeresen megváltozik Dunakeszin a tömegközlekedés