Egy felmérés szerint a magyarok idén többnyire ugyanazokat az úti célokat keresik, mint tavaly, de átlagosan többet hajlandók költeni a szállásra.

sok turista kevés pénzért

Belföldön továbbra is Siófokra kíváncsiak a legtöbben, akárcsak tavaly. Budapest viszont hátrébb szorult a második helyről, 2015 nyarán ugyanis Balatonfüred szállásai a második legkeresettebbek. A jelentős fürdővárosok többsége idén is a top 10 úti cél között van.

Ami a külföldi nyaralást illeti, a magyarok körében továbbra is Olaszország, azon belül is

Róma az első számú kedvenc.A horvát tengerpart városai, Dubrovnik, Poreč és Rovinj a tavalyi nyárhoz hasonlóan idén is a top 10-ben vannak, akárcsak az olyan európai nagyvárosok, mint Párizs, Barcelona vagy London.

trivago. hu weboldal tavalyi adatai szerint az összes szálláskeresést figyelembe véve 2014 nyarán a magyarok átlagosan 26 500 forintot (2 fő/éj) voltak hajlandók szállásra költeni. A hosszabb, minimum egyhetes nyaralások esetében a szállásra szánt összeg (amennyiért a szálláskeresők átlagosan megtekintettek egy ajánlatot) 217 500 forint volt. Bár az ár még mindig a leggyakrabban használt keresési feltétel, ezúttal valamivel többet szánunk szállásra. Éjszakánként két főre 27 300 forintot, hosszabb kikapcsolódás esetén pedig átlagosan 262 600 forintot áldozunk kosztra és kvártélyra.