Egy felmérés szerint a magyarok idén többnyire ugyanazokat az úti célokat keresik, mint tavaly, de átlagosan többet hajlandók költeni a szállásra.

sok turista kevés pénzért

Belföldön továbbra is Siófokra kíváncsiak a legtöbben, akárcsak tavaly. Budapest viszont hátrébb szorult a második helyről, 2015 nyarán ugyanis Balatonfüred szállásai a második legkeresettebbek. A jelentős fürdővárosok többsége idén is a top 10 úti cél között van.

Ami a külföldi nyaralást illeti, a magyarok körében továbbra is Olaszország, azon belül is

Róma az első számú kedvenc.A horvát tengerpart városai, Dubrovnik, Poreč és Rovinj a tavalyi nyárhoz hasonlóan idén is a top 10-ben vannak, akárcsak az olyan európai nagyvárosok, mint Párizs, Barcelona vagy London.

trivago. hu weboldal tavalyi adatai szerint az összes szálláskeresést figyelembe véve 2014 nyarán a magyarok átlagosan 26 500 forintot (2 fő/éj) voltak hajlandók szállásra költeni. A hosszabb, minimum egyhetes nyaralások esetében a szállásra szánt összeg (amennyiért a szálláskeresők átlagosan megtekintettek egy ajánlatot) 217 500 forint volt. Bár az ár még mindig a leggyakrabban használt keresési feltétel, ezúttal valamivel többet szánunk szállásra. Éjszakánként két főre 27 300 forintot, hosszabb kikapcsolódás esetén pedig átlagosan 262 600 forintot áldozunk kosztra és kvártélyra.

Előző cikkFolyamatos lomtalanítás
Következő cikkDunakeszi Rév kutyabarát strand