Átfogó akciót indít a NAV és a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) egy új típusú eldobható elektromos cigaretta, az Elf Bar kereskedelme ellen – jelentették be szerdai sajtótájékoztatójukon a szervezetek képviselői. Az Elf Bar főként a fiatalok körében egyre jobban terjedő, eldobható elektromos cigaretta, bár egyre népszerűbb a hazai piacon is, valójában illegális Magyarországon.

A NAV az elmúlt időszakban több Elf Bar-akciót is indított a “manórudidílerek” elkapására. Az Elf Bar károsabb, mint gondolnánk, a piaca hatalmasat robbant, miközben már egy darabot birtokolni is büntetendő itthon.

Következő lépésként nyári táborokban hívják fel a figyelmet az Elf Bar káros hatásaira, szeptembertől pedig valamennyi iskolában, valamennyi osztályban osztályfőnöki órán.

Az új kapudrog több veszélyt is rejt: a fiatalok nincsenek tisztában azzal, hogy egy-egy ilyen termék akár 2,5, vagy – magasabb nikotintartalom esetén akár 16 – doboznyi cigarettának is megfelelhet, ezért az életüket is veszélyeztetik, ha szívják. Az ízesítések miatt lényegében kapudrogként működik, másrészről mert eldobhatósága miatt a környezetet is szennyezi. Nem utolsó sorban nem csak a kereskedelme, de az Elf Bar birtoklása, külföldről saját célra történő rendelése is törvényellenes.

Egy szó mint száz, figyeljen oda, mi kerül a gyereke kezébe…..

(Forrás: MTI)

Előző cikkMinden csepp számít – véradási lehetőség Dunakeszin
Következő cikkSzentgyörgyi Rómeó mozgatta át a dunakeszieket