A Nyugdíjas Kiránduló Klub karácsonyi ünnepségén sok különböző szaloncukor díszítette a fát. Az ünnep alkalmából állított karácsonyfán persze senki nem kereste ezeket, az ünnepi műsor maga volt az ízléses és díszes édesség.

Idén már 43. alkalommal ünnepli a karácsonyt a Nyugdíjas Kiránduló Klub. Az ünnepi műsornak ezúttal is a VOKE Művelődési központ adott otthont, mint korábban már oly sok más rendezvényüknek is.

A műsor változatosságán már csak a nyugdíjasok kreativitása tett túl. Kicsiket is bevontak az előadásukba. Énekeltek, szavaltak. Többek között elhangzott a Kis, karácsonyi ének; a Karácsonyi Tündérek; a Harang csendül…, ahogyan a Mennyből az angyal is, a Klub kórusának előadásában.

Szeretnék szaloncukrokat helyezni a képzeletbeli karácsonyfára.

– mondta Dióssi Csaba, a város polgármestere.

A karácsony ünnepe a legfontosabb családi ünnep, ilyenkor a szeretet és a béke kerül előtérbe, ezeket szeretné családi szinten mindenki megvalósítani. Ezek így együtt adják meg a karácsonyi hangulatot. Az egész karácsonyt megpróbáljuk fizikálisan is megélni, miközben ez igazi lelki ünnep, amikor az számít, hogy mit érzünk, mikor rá gondolunk.

Nem gondoltam volna, hogy ma én is szaloncukor leszek! – így kezdte beszédét Csoma Attila, a VOKE elnöke. Kiemelte, hogy mai ünnepségen összegyűltek létszáma jelzi a Nyugdíjas Klub sikerét, hiszen ennyién még nem vettek részt egyik korábbi karácsonyi rendezvényen sem. Mindenki számára békés és boldog ünnepeket kívánt.

A polgármester átadta Dunakeszi város figyelmességi csomagjait. Majd a Nyugdíjas Klub díjazta tagjainak egész éves aktív részvételét, és elismerte azon segítők munkáját, akik tevékenységükkel hozzájárultak a klub életének színesítéséhez, a programok szervezése, azok megtartása, összefogása, háttérmunkája és megörökítése kapcsán.

Közös éneklés alkalmával elhangzott a Mindenkiért egy-egy gyertya égjen című szám, így szerettek volna emlékezni mindazokra, akik ezen az ünnepségen nem lehettek itt. Köztük Bálint Jánosnéra, örökös klubvezetőre, aki pont egy évvel ezelőtt halt meg.

Minden nyugdíjas széke mellé csomagot rejtettek a szervezők, ezzel lepve meg őket! Ezt boldogan mutatták fel a rendezvény végén egy kép erejéig. Majd boldog karácsonyt köszöntések hangzottak el, amit egymásnak szívből kívántak, így zárult a nyugdíjasok karácsonyi rendezvénye.