Az este a Parlament közelében elsüllyedt városnéző hajó utasai között volt egy dél-koreai nagycsalád is – írja a Fótinfo egy korai internetes újságra hivatkozva. A csütörtök éjszakai balesetben 7 biztosan életüket vesztették, de 21 embert még keresnek. Velük kapcsolatban minimális a túlélés esélye.

Tűzoltók és rendőrök a Müpa előtti pontonon a Parlament közelében ütközés miatt felborult és elsüllyedt Hableány rendezvényhajó utasai után kutatva 2019. május 29-én. MTI/Szigetváry Zsolt

Az éjszakai budapesti hajós városnézés az utóbbi időben nagyon népszerűvé vált a dél-koreaiak körében, miután több ottani szappanoperában is feltűnt a magyar főváros.

A Hableány este 10 óra előtt ütközött össze egy luxushajóval a Parlament közelében.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/dunakeszipost/videos/387109915231159/?t=1″ width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 

A városnéző kishajó felborult és elsüllyedt: 33 dél-koreai turista és kétfős magyar személyzet volt a fedélzetén. Eddig hét halottat és hét túlélőt találtak, a többiek után még folyik a kutatás.

Szöulban a külügyminiszterrel az élén, kormányszintű operatív csoport megalakítását rendelte el a dél-koreai elnök. Mun Dzse In utasította kormányát, hogy a magyar hatóságokkal együttműködve tegyen meg minden lehetséges intézkedést a hajóbalesetet szenvedett dél-koreai turisták megsegítésére. Szöulból legalább 18 tisztviselőből álló csoportot küldenek Budapestre.

Előző cikkElmaradt a tanítás a Bárdosban, a pénteki még kérdéses – Frissítve!
Következő cikkEgy hét múlva érdemes az égre nézni