Nem csak Budapest környékén, hanem egész Pest megyére marad a kijárási korlátozás – derült ki a az éjjel megjelent Magyar Közlönyből. A tömegrendezvényeknél is marad a szigor.

E rendelet hatálya – Budapest főváros és Pest megye kivételével – Magyarország területére terjed ki – fogalmaz a Magyar Közlöny, amely a kijárási korlátozások enyhítéséről szól. Dunakeszin tehát marad a szigor.

A közlöny megerősíti, hogy “mindenki köteles üzletben történő vásárlás és tömegközlekedési eszközökön való tartózkodás során a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) viselni”.

Semmilyen tömegrendezvényt, így az 500 fő alattiakat sem engedélyezik Magyarországon augusztus 15-ig a koronavírus-járvány miatt – egyértelműsített az állami televízióban a kormányszóvivő, ez főleg a sporteseményekre és a különböző kulturális rendezvényekre terjed ki. Magyarán nem lehet kisebb koncerteket vagy színielőadásokat sem tartani.

A sporteseményeket külön is említi a közlöny: Magyarország egész területén sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között megtartható. Enyhítés, hogy edzeni is lehet.

Orbán Viktor pénteken reggel beszélt az állami rádióban. Azt mondta, hogy a vírus azonban nem ment el, csak “felkészültünk a vírus következő támadásának kivédésére”, mert a szakemberek szerint “lesz második hullám” várhatóan október-november környékén.