Dunakeszi olyan elbírálás alá esik, mint Budapest, azaz itt nem oldják fel a kijárási korlátozásokat május 4-től. Később a Magyar közlönyből kiderült, egész Pest megyében marad a korlátozás.

Egészen Vácig nem oldják fel a korlátozásokat a térségben – nyilatkozta a Postnak Dióssi Csaba a mai képviselő-testületi ülés után. A polgármester arról tájékoztatott, hogy Dunakeszi egy kalap alá esik Budapesttel, ahol fenntartják a kijárási korlátozásokat.

A háromnapos ünnepre is maradnak a különrendeletek, azaz csak lakcímkártyával lehet használni több helyet, így a Duna-partot vagy a repülőteret. Így volt ez a korábbi hétvégéken is.

Mint ismert a kormány úgy döntött, hogy május 4-től vidéken a kijárási korlátozás helyébe új védelmi intézkedések lépnek. Az üzletek időkorlátozás nélkül kinyithatnak az éttermek, kávézók teraszai és kerthelyiségei megnyithatnak. A szabadtéri strandok látogathatóak lesznek. A 1,5 méteres védőtávolság betartása és az arc eltakarása vagy maszk viselése azonban az üzletekben és a tömegközlekedésen kötelező lesz. Az idősek védett időzónájára vonatkozó intézkedéseket viszont fenntartják. Mindez azonban nem vonatkozik Budapestre és a főváros környékére.