Lezárták a 2021-es faigényléseket, 355 darab fát és 600 cserjét ültetnek el november 15. és március 15. között. A növények földlabdával vagy konténeresen, azaz egy nagy cserépben érkeznek, ekkor már nyugalmi állapotban vannak, azaz bármikor elültethetők – közölte a város főkertésze.

Városszerte új fasorokat alakítanak ki, többek között a Fő út mentén, a Brunszvik Teréz úton, a Malomárokban, a Szent István parkban, a Barackos úton és a Kárpát utcában is. Ennek keretében 650 db fát ültetnek ki, főként juharokat, hársat, tölgyet, ősszel színesre színeződő kőriseket, díszcseresznyét, és nagy lombkoronát növelő platánokat – tájékoztatta a Dunakanyarrégiót Tóth Eszter.

A főkertész fontosnak tartotta megemlíteni még azt is, hogy ilyenkor sok zöldhulladék keletkezik, de a városban továbbra is tilos az avarégetés, a zöldhulladék elszállítása folyamatos lesz, addig, amíg a lombhullás tart. Kertjeink végében ajánlott egy kis kupac levelet otthagyni, menedéket nyújthat télre az állatoknak. A levelet mulcsolásra, fagyérzékenyebb növények takarására is használhatjuk.

Előző cikkSokan voltak sok helyen a köztisztasági napon Dunakeszin
Következő cikkBaleset a Megyeri híd túlsó oldalán