Új állampapír értékesítési pontot nyitott Dunakeszin a Magyar Államkincstár. A nyitás révén a Dunakeszin és környékén élő ügyfelek az állampapírokkal, Start-értékpapírszámlával kapcsolatos ügyeiket itt helyben, a Fő út 143. szám alatt hatékonyan tudják intézni.

IMG_0346

Az ügyfélszolgálatra csupán egyszer kell befáradni, utána minden telefonon, interneten, sőt mobiltelefonon is intézhető.

„Célunk az volt, hogy a magyar államkincstár termékei több helyen, szélesebb körben elérhetőek legyenek. Ennek részeként országszerte állampapír értékesítési pontokat hoz létre az Államkincstár”- mondta Dr. Dancsó József, a Magyar Államkincstár elnöke a mai Dunakeszin zajló sajtótájékoztatón, az értékesítési pont megnyitóján. „Azért fontos és előnyös mindez, mert a Magyar Államkincstár kockázatmentes forgalmazói helynek bizonyul, hozam vonatkozásában is. Ráadásul a számlavezetés ingyenes”- tette hozzá.

IMG_0350

Az állampapír forgalmazó ügyfélszolgálatokon – így Dunakeszin is – kizárólag bankkártyával lehet fizetni.  Az állampapír vásárlás ellenértékének kiegyenlítése forint- és euró alapú bankkártyával, átutalással és pénzszámla terhére történhet. Az ügyintézés egyébként innentől igen kényelmes, hiszen a kiegészítő szolgáltatásokkal, mint a TeleKincstár, WebKincstár, MobilKincstár, a szerződések megkötését követően az interneten, vagy telefonon keresztül, otthonról lehet ügyeket intézni. Sőt, értékpapírszámlát érintő jóváírásról ingyen SMS értesítőt is kaphatunk. A Dunakeszi nyitást követően további 18 helyen nyílik majd értékesítési pont szerte az országban. Babakötvényt „vásárolva” pedig a szülők megalapozhatják gyermekeik jövőjét.

IMG_0389

A Magyar Államkincstár elnöke szerint minden lakos megtalálhatja számítását az értékpapírokat tekintve úgy, hogy rövid- és hosszútávon is kiemelkedő hozamot realizálhatnak. A sajtótájékoztatón külön kiemelték a Babakötvényt, ami korábban is igen népszerű volt már. A babakötvény mögött egy egyszeri állami támogatás is áll, egy hosszú távú garancia, ami egy életkezdési lehetőséget kínál azoknak, akik 2005. december 31-ét követően születtek. Ez egy elég összetett megtakarítás, mely különleges a piacon, több támogatást tartalmaz, illetve az infláció fölött 3%-kor hozamot garantál. Ezen kívül az állam a megtakarítások 10%-át, éves szinten 6 ezer forintot is a megtakarítások mellé helyez. Amikor a kedvezményezett fiatal betölti a 18. életévét, akkor például lakásra, vagy tanulmányaira költheti a megtakarítást.

IMG_0408

„Kiemelt fontosságú ez az esemény Dunakeszi életében, hiszen a város kiemelt helyen van. Dunakeszi az egyik legfejlettebb régió egész Magyarország tekintetében. Így itt is fontos az, hogy az emberek a pénzüket biztonságban tudhassák”- mondta Tuzson Bence országgyűlési képviselő. „A Magyar kormány biztonságossá tette a pénzügyi rendszert, ennek az egyik eleme pedig, hogy az emberek befektetését is minél jobban védje. Olyan lehetőségeket biztosít, hogy az emberek a pénzüket minden szinten biztonságban tudhatják”- tette hozzá.

Az állampapírok ezentúl tehát Dunakeszin is elérhetőek, a lakosok a megtakarításaikat, befektetéseiket tehát biztos helyen tudhatják. Dunakeszin mindenki szakszerű tájékoztatás kaphat az állampapírokkal kapcsolatosan, így senkit nem érhet meglepetés.

IMG_0405

„Nagyon egyszerű logikával belátható, hogy ez egy olyan befektetés, ami biztos hozamot és garanciát ad, mert az egyre jobban működő magyar állam garantálja ezt, másfelől a befektetéssel az állam is jól jár. Akkor miért ne fektessünk be? Egyre többen ismerik fel ennek a lehetőségnek a pozitív oldalát, így a magyar állam és gazdaság is erősödik. A Babakötvény iránt egyre nagyobb az érdeklődés”- mondta dr. Tarnai Richárd, Pest megyei kormánymegbízott.

„Ez a döntés egy sikersztori kezdete. Az állampapírok iránti korábbi nagy érdeklődés jelzi, hogy ez egy jó döntés volt. Köszönöm mindenkinek Dunakeszin is, hogy részesei lehetünk ennek a sikertörténetnek. Ez a lehetőség nem csak azoknak jó, akik nagy pénzeket takarítanak meg, hanem azoknak a „kisembereknek” is, akik számára pár tízezer forintos megtakarít is fontos. Ők megtakarításaikat helyben, jó körülmények között tudják elhelyezni. Azt gondolom ez emberek számára az a legfontosabb, hogy akik ide behozzák a pénzüket, azok biztonságban tudják azt, ha a befektetés pedig még hozamot is jelent, akkor miért nem legyen erre lehetősége minden Dunakeszi lakosnak?”- mondta Dióssi Csaba, Dunakeszi polgármestere.

IMG_0382

Az értékesítési pont nyitva tartása az alábbi képen látható. Bővebb információ elérhető a Magyar Államkincstár honlapján: www.allamkincstar.gov.hu.

IMG_0417

Előző cikkMesterséges intelligencia az oktatásban
Következő cikkÓriási siker a Dunakeszi fotópályázat