Az egészségipar fejlesztése stratégiai jelentőségű, mind az ellátásbiztonságot, mind a növekedési képességet illetően – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a dunakeszi Lighttech Kft. legújabb beruházásnak átadásán.

A támogatott projekt keretében a Lighttech Lámpatechnológiai Kft. UVC lámpa gyártási kapacitását növelte. Az 1,3 milliárd forintos beruházáshoz

a cég mintegy 1 milliárd forint támogatást kapott

az Egészségipari Támogatási Program keretében. Az UVC Germicid lámpa a víz és a levegő vegyszermentes sterilizálását, csírátlanítását biztosítja.

Varga Mihály a gyártóvonal átadásán hangsúlyozta, a kormány célja a hazai egészségipari kapacitás növelése, a magyar cégek részesedésének emelése az egészségügyi beszállítók piacán, valamint az egészségipar exportteljesítményének növelése.

A dunakeszi beruházás nyomán

a Lighttech egészségügyi és oktatási intézményekben használható UVC levegőfertőtlenítő berendezéseket gyárt majd, amelyeknek kiemelt jelentőségük van például koronavírus-fertőzések terjedésének megakadályozásában.

Tuzson Bence, a térség fideszes országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, hogy Dunakeszi az ország egyik leggyorsabban fejlődő városa, amihez innovatív emberek és vállalkozások kellettek. A Lighttech Kft. képes volt meglátni a lehetőséget, a kormány pedig a cég mögé állt, a vállalat Dunakeszi első számú munkahelyteremtője.

MTI/Máthé Zoltán

Hősi István Zsolt ügyvezető igazgató köszöntőjében egyebek mellett arról beszélt, hogy a beruházás lehetőséget teremtett egy innovatív, nagy hatékonyságú Germicid lámpacsalád kifejlesztésére.

A 98 százalékban exportra termelő vállalat az elmúlt évek stabil növekedésével 2020-ban már 17 milliárd forint árbevételt ért el, és több mint 800 főt foglalkoztat.

Korábban írtuk:

Előző cikkHa itt hagyta autóját Dunakeszin, akkor szerda reggel 9-kor nagy gondban lesz
Következő cikkA dunakeszi rendőrök kapták el az anyját életveszélyesen megfenyegető volt idegenlégióst