Dunakeszin vannak olyan parkolók, amelyek bár ingyenesek, de időkorlátosak. A járványhelyzet miatt ez utóbbit most átmenetileg eltörlik.

Parkoló

A veszélyhelyzet ideje alatt nem ellenőrzik Dunakeszin azon parkolókban az ott tartózkodási időt, amelyekben ingyen, de csak 3 órás időkorláttal lehet autóval parkolni. Jellemzően az önkormányzatnál lévő parkoló és az SZTK-nál található ilyen. Ez utóbbinál azonban azt kérik, hogy senki sem hagyja ott napokig az autóját, hiszen vannak, akik csak így tudnak elmenni a szakrendelőbe.

Íme az ilyen parkolók listája:

  • Fő út 75-81. szám alatt található Szakorvosi Rendelőintézet parkolója
  • Fő út 19. szám alatt található ügyfél-parkoló
  • A Vasút a gyermekekért” Alapítvány Dunakeszi Óvodájának parkolója;
  • (Kandó Kálmán sor) (Lányi Ferenc park) ingatlanok által közrefogott területen található parkolók;
  • Kölcsey Ferenc Dunakeszi Városi Könyvtár előtt található parkolók.
  • Bajcsy-Zsilinszky utca 21. szám alatt lévő Szent Mihály Gyógyszertár területe.

Mindez összhangban van a ma életbe lépő országos ingyenes parkolással, amelyet még tegnap jelentett be Orbán Viktor. A miniszterelnök által bejelentett rendelettel az önkormányzatok egy része (jellemzően ellenzéki) a bevételkiesés miatt nem ért egyet.

A rendelet egyébként hétfőn reggel jelent meg. A jogszabály szövege szerint a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet ideje alatt a fertőzés terjedésének csökkentése érdekében hétfőtől nem kell várakozási díjat fizetni a helyi közutak, valamint a helyi önkormányzat tulajdonában álló közforgalom elől el nem zárt magánutak, terek, parkok és egyéb közterületek, továbbá az országos közutak, valamint az állam tulajdonában álló közforgalom elől el nem zárt magánutak, terek, parkok és egyéb közterületek várakozási területeinek járművel történő, várakozási célú használatáért.

A rendelet kihirdetését követő tizenötödik napon a kormány annak hatályát meghosszabbítja a veszélyhelyzet megszűnéséig – olvasható a Magyar Közlönyben.