Dunakeszin nem kell aggódni a zöldség és gyümölcs minősége miatt. A legnagyobb szeretettel és odaadással szerzi be és válogatja Blényesi Ottó, aki egy sikertelen állásinterjúnak köszönheti hivatását.

DSCF0093

Ottó, mint oly sokan mások, szembesült a sikertelen álláskeresés problémájával. Azonban története jó példával szolgálhat bárki számára, hiszen pont emiatt talált rá élete hivatására 25 évvel ezelőtt. Azóta onnan fekszik, és onnan kel úgy, hogy közben egy napot sem dolgozott már több, mint két évtizede.

Hogyan lehetséges ez?

Ottó szerint, ha azt csinálod, amit szeretsz, akkor többé nem kell dolgoznod egy napot sem.

Miután hazatért az interjúról, a náluk rendezett vendégségben volt egy valaki, aki egyszerűen rákérdezett, hogy miért nem nyitja meg, az azóta már valósággá vált zöldség -gyümölcs kereskedését.

Miután neki sem tőkéje, sem tapasztalata nem volt, így nem volt evidens számára ez a gondolat. Azonban jótevője ebben is segítségére sietett. Adott tőkét, egy marék rekeszt és egy teherautót, amiből már el tudta kezdeni felépíteni vállalkozását. Így kezdődött az ő története.

DSCF0107

Ottó egyszer csak azon kapta magát, hogy sorokban állnak az emberek boltocskája előtt. Zöldfülű lévén, azt sem tudta hova kapjon, de vásárlói segítségére siettek, és a szakma csínját – bínját megtanították neki. Szépen lassan felépült az ő kis birodalma, ahol a dunakeszi lakosok nap, mint nap, a legnagyobb gonddal válogatott zöldségeket és gyümölcsöket beszerezhetik.

 

 

Előző cikkKilenc érmet hoztak haza a dunakeszi fiatalok a Tricolor Olimpiáról
Következő cikkSzénsavas vizű tó Afrikában