Eddig csaknem 21 ezer egészségügyi dolgozót oltottak be a jelenleg működő 25 oltóponton – közölte az országos tisztifőorvos. Dunakeszihez a Honvédkórház és a kistarcsai kórház van a legközelebb.

Az oltópontok nagy forgalmat bonyolítanak le, így a városi kórházakkal bővítik azok körét, és tervezik a háziorvosok bevonását is az oltásba. Müller Cecília arról is beszélt, hogy az egészségügyi dolgozók után a második körben a szociális otthonok lakói és dolgozói kapják meg a védőoltást, ezekbe az intézményekbe mobil oltócsoportokat küldenek.

A Magyar Orvosi Kamara honlapján a szervezet titkára, Svéd Tamás osztotta meg a vidéki és a fővárosi oltópontokon tapasztaltakat. Mint írja, Magyarországra az EU által lekötött mennyiségből eddig nagyjából 79 ezer oltóanyag érkezett. Ez a mennyiség elvileg mintegy 80 ezer ember beoltását tenné lehetővé a napokban, ha biztosak lehetnénk benne, hogy a három hét múlva esedékes második oltás idejére ugyanennyi, ugyanilyen oltóanyag rendelkezésre áll majd – áll a Szabad Európa összefoglalójában. Mivel azonban az illetékesek ebben nem bíznak eléggé, a rendelkezésre álló anyag felét a második oltásra tartalékolják.

Ezzel kapcsolatban a tisztifőorvos arról beszélt, hogy kedden 39 ezer adag védőoltás érkezett Magyarországra, idáig már 78 ezer ember oltására elég vakcinát szállítottak az országba. A jövő héten, azután hetente további oltóanyag-mennyiség érkezik majd – mondta.

Ön jelentkezett koronavírus elleni oltásra?

Dömötör Csaba államtitkár pedig arról tájékoztatott, hogy az interneten 632 ezren, levélben pedig 391 ezren jelezték igényüket az oltásra.

Előző cikkDunakeszi példákon magyarázta Novák Katalin az új támogatási rendszert
Következő cikkDunakeszin is lehetett érezni az újabb horvátországi földrengést