Remekül használja Dunakeszi polgármestere a közösségi médiát – állapította meg a Budapesti Metropolitan Egyetem docense, Perlaky-Papp József. A pr-szakember a nagyobb Pest megyei városok vezetőinek aktivitását elemezte a budapestkornyeke.hu számára.

Az a fontos, hogy sikeres legyen egy polgármester és elnyerje, megtartsa a választói bizalmat. Ha ehhez hozzásegíti a közösségi média, akkor jó döntés lehet annak használata – ez a legfontosabb megállapítása annak a cikknek, amely budapestkornyeke.hu oldalon jelent meg. Ebből a szempontból Dunakeszi kimondottan jól teljesít. Dióssi Csaba polgármester naponta posztol képeket, videókat a városról.

Az írásban Perlaky-Papp József egyetemi docens elemezte a politikusok aktivitását. Dunakeszi mellett Gödöllő és Érd polgármesterét emelte ki, mint olyanokat, akik aktívak a közösségi oldalon.

A szakembere másik fontos megállapítása ezzel kapcsolatban. hogy a

kampányszerűen, rendszertelenül használt közösségi felület nem segít.

Ha van ilyen felülete az adott városvezetőnek az muszáj kezelnie. A Metropolitan Egyetem tanára a jövőt abban látja, ha az ilyen vagy ehhez hasonló felületeken az adott polgármester élőben számol be az embereket érintő kérdésekről vagy ha úgy tetszik arról, “mit intézett el”.

A Facebook nem stratégiai fegyver, nem is egyedüli eszköze a sikernek, csak egy lehetőség, ami bővítheti a polgármesterek közvetlen kapcsolattartási lehetőségét – tette hozzá végül a pr-stratéga.