Már szombat reggel “belecsaptak a lecsóba” a Kistérségi 7 próbán részt vevő csapatok. Fél kilenckor már aprítottak, szeleteltek, pirítottak, így a koradélutáni eredményhirdetésre minden finomság elkészült. A menüben szerepeltek olyan, hagyományosan nem bográcsos ételek is, mint a vadas vagy a bakonyi sertéstokány.

főzőver3
A “Duna Összefűz” Nemzetiségi Klub bográcsában rotyog a pincepörkölt.

Thoma Csaba önkormányzati képviselő látta el a zsűrielnöki feladatokat, mellette az Auchan képviseletében Perczel József is véleményezte az elkészült étkeket. Az elfogulatlan döntést biztosította, hogy minden résztvevő csapat delegált a zsűribe egy-egy tagot.

főzőver4
A gödi vöröskeresztes hölgyek gulyást főznek.

Thoma Csaba az eredményhirdetés alkalmával megköszönte a nagyszerű ételeket a versenyzőknek. A képvelő úr kiemelte, érződött, hogy a versenyzők jó vendéglátó módjára szívűket, lelküket beleadták az ételek elkészítésébe. A zsűri elsősorban az ízvilágot értékelte, de a kreatív tálalás, fűszerezés is előnyt jelentett. Jó pontot szerzett az a csapat, amelyik nem csupán egy tál finom étellel, hanem egy verssel is igyekezett elkápráztatni a zsűrit.

főzőver2
A veresegyházi csapat bakonyi sertéstokányt készít.
A mogyoródi csapat és a vadas.
A mogyoródi csapat és a vadas.

Az első három helyezett egy-egy Auchan ajándékcsomaggal is gazdagabb lett.

1. helyezett: Dunakeszi (pincepörkölt)

2. helyezett: Mogyoród ( vadas)

3. helyezett: Göd ( gulyásleves)

4. helyezett: Veresegyház ( bakonyi sertéstokány)

Thoma Csaba a Dunakesz Postnak elmonta, igen kellemes feladat zsűrielnöknek lenni egy főzőversenyen, ugyanakkor nem könnyű ennyi finomságot végigkóstolni. A képviselő úr gyakorló szakács, aki legszívesebben maga is szabadtéren készült étkeket készít.

A zsűri elnöke kiemelte egyes csapatok bátorságát. A vadas vagy a bakonyi sertéstokány nem hagyományos bográcsos ételek, mégis kitűnően sikerültek. “Jó volt látni, hogy erős a közösségi szellem a csapatokban, sok társaság rendszeresen főz együtt különböző rendezvényeken.” – tette hozzá Thoma Csaba.

A képviselő úr lapunknak elmondta, kedvenc étele is versenyben volt, ám azt nem árulta el, melyik csapat készítette.

Fotók: Konkoly-Thege György

 

Előző cikkJu-jitsu harcművészeti bemutató a Dunakeszi Feszten
Következő cikkJókai Anna a Dunakeszi Feszten