Különleges döntésre készül a dunakeszi képviselőtestület. Arról szavaznak ma, hogy a város pénzzel is beszáll abba az építkezésbe, amely a Pálya utca végénél lévő vasúti aluljáróhoz kapcsolódik. A fejlesztés a gyorsabb áthaladást segítheti.

Szokatlan megoldásra készül a dunakeszi önkormányzat. Pénzügyi hozzájárulást adna egy olyan terület fejlesztéséhez, amely nincs a birtokában. A Dunakeszi és Káposztásmegyer közötti vasúti aluljáróról van szó. Ez a terület jelenleg állami tulajdon (nem mellesleg ezért halad nehézkesen az autós közlekedés fejlesztése), de ahhoz, hogy történjen előrelépés a város anyagiakkal is beszáll a leendő építkezésebe. Ez, mármint, hogy fejlesztéssel vásárol egy önkormányzat, nem túl gyakori, de ismert szituáció. Csakhogy Dunakeszi a gyorsabb ügymenet érdekében nem kér tulajdonjogot. Magyarán Dunakeszi “csak” beruházást hajt végre a területen.

Kérdeztük a városházát, hogy ez miért jó üzlet. Azt a választ kaptuk, hogy a közlekedés gyorsítása ezen a kritikus helyen a dunakesziek érdeke, tehát vállalható kompromisszumról van szó. Ami egyébként annyiban is pikáns, hogy bár állami tulajdonú, de végül is momentumos közigazgatási területen fejlesztene a kormánypárti vezetésű Dunakeszi.

A fejlesztésről egyébként már évek óta szó van. Amiről most szó lenne, annak a két kanyarodó sávnak a kialakítása, amely lehetővé teszi a káposztásmegyeri oldalon a könnyebb kihajtást, azaz a továbbhaladást a vasúti aluljáróból.

Előző cikkSittes zsákok a Felhő utcában
Következő cikkVeszélyben lehet 4 ősi platánfa a Duna-parton