A Bátrak Ligája országos versenysorozat következő állomásának adott otthont november 30-án a Fót PHOENIX Sportcsarnok, ahol kiderült: a dunakeszi diákok a legbátrabbak. Megint! Ugyanis tavaly a végső döntőt is a dunakeszi diákok nyerték. A versenyben 10 általános iskola diákjai képviselték Fótot, Dunakeszit és Csomádot. Az eseményen részt vett dr. Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, dr. Tuzson Bence, Magyarország igazságügyi minisztere, a térség országgyűlési képviselője, valamint Dióssi Csaba, Dunakeszi városának polgármestere.

A Bátrak Ligája egy honvédelmi jellegű sportvetélkedő verseny, amelynek 42. állomását Fóton rendezték meg. A korábbi évekhez hasonlóan most is egy sportcsarnokban alakították ki a pályát, ahová a térség 10 iskoláját hívták meg. A meghívott 10 intézmény csapatai párhuzamosan hajtották végre a feladatokat, a dunakeszi iskolák pedig mindenkit lesöpörtek a versenyben. Dióssi Csaba polgármester köszöntőjében azt hangsúlyozta, hogy Dunakeszin a sport kiemelt jelentőséggel bír, sokan úgy emlegetik Dunakeszit, mint a sportok városát. „Nagyon büszke vagyok arra, hogy a versenyen Dunakeszit 5 iskola csapata képviselte, azt pedig külön jó volt látni, hogy a dobogó mindhárom fokán városunk diákjai állhattak. Mit mondhatnék, Dunakeszi odateszi” – nyilatkozta büszkén a Postnak a polgármester.

Az akaraterőt teszik próbára

A megmérettetés a kadétképzés előszobájának tekinthető. Először itt ismerkedhetnek meg az általános iskolások, hogy milyen mozgásformákkal, feladatokkal is jár együtt egy kadétképzés, milyen képességekre van szükség. Egyfajta pályaorientációs szerepe is van a Bátrak Ligájának, hiszen testközelből is tapasztalatot szereznek a diákok a kadétokról izgalmas, a honvédelemhez köthető feladatok által. Dr. Simicskó István a gyerekekhez intézett beszédében kiemelte, hogy minden sporttevékenység egyfajta akaraterő-tréning is, és „az akaraterő fejlődésére a fiataloknak pedig különösen nagy szükségük van”.

Dr. Tuzson Bence, a térség országgyűlési képviselője a diákokat arra buzdította, hogy a sport egész életükben fontos legyen.

A verseny nyertes csapatai

  • 1.helyezett: Dunakeszi Szent István Általános Iskola csapata
  • 2.helyezett: Dunakeszi Fazekas Mihály Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola csapata
  • 3.helyezett: Dunakeszi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola csapata
Előző cikkKülönleges gyerekkönyvet ajánlunk karácsonyra
Következő cikkTöbb mint száz adventi programmal készültek a Tourinformok