A kormány jóváhagyta a dunakeszi iskolai gigaberuházást, a diáknegyedet. Kéttannyelvű gimnáziumok építéséről van szó. A Facebookon jelentette be a kormánydöntést Tuzson Bence.

A dunakeszi diáknegyedet megvalósítja a kormány – jelentette be a kabinet ülése után Tuzson Bence államtitkár. Uszoda, sportcsarnokok és persze a két gimnázium szerepel a beruházásban. A tervek szerint legkevesebb 40 milliárd forintba kerül majd. Ekkora iskolai fejlesztés, Tuzson Bence szavai szerint, még nem volt Magyarországon.

Az új iskola a Klapka utcánál épülhet, erről már mi is beszámoltunk. Érdekesség, hogy a komplexumnak három üzemeltetője lenne. A gimnáziumnak és szakgimnáziumnak valamint az uszodának más és más. Ez az építészeti duplikációk miatt fontos. Egy helyen valósítható meg a közös létesítmény az étterem, konyha és az ehhez tartozó étkező, amely városi rendezvény megtartására is alkalmas. Az iskoláknak pl. saját tornacsarnoka és pályája lenne. A terveket közmeghallgatás keretén belül 2020-ban mutatták be.

Egyébként a Fidesz országos választmánya ma döntött az egyéni választókerületi jelöltekről. Tuzson Bence újrázhat a Pest megyei 5. választókerületében – ez derül ki a listájából, amelyet az elsők között ismertetett a Post is.

Előző cikkA Fidesz választmánya döntött Tuzson Bencéről
Következő cikkBaleset az M2-es és az M0-s találkozásánál