Noha a nemrég véget ért kazanyi vizes világbajnokságon nem jutott sok babér vízilabdázóinknak – a férfiak a 6., míg a nők a 9. helyen végeztek – azért az Universiadén megmutatták a magyarok, igenis a sportág nagyjai közé tartoznak. A Vincze Balázs által irányított aranyérmes csapat egyik legjobbja a Dunakeszin élő Szentesi Ádám volt, aki a dunakanyarregio.hu hírportálnak elárulta, sikerük legnagyobb titka, hogy akkor is bíztak magukban és egymásban, amikor már minden veszni látszott.

Szentesiadam

A szurkolóknak hova kell elhelyezni az Universiadén szerzett aranyérmet?

– Nagyon erős mezőnyben lettünk bajnokok, és az egygólos, vagy büntetőkkel szerzett győzelmeink azt is megmutatták mindenkinek, hogy mentálisan és fizikálisan is remekül felkészültünk a tornára.

Melyik találkozó volt a legemlékezetesebb az Ön számára?

– Én két találkozót említenék, amely keretbe foglalta a szereplésünket. Az olaszokkal kétszer találkoztunk, és az első meccsen fölényesen nyertünk ellenük. Aztán az utolsó meccset is velük játszottuk…

Amit ugyebár nem nyertek meg fölényesen…

– Nem, sőt, az olaszok már 4-0-ra vezettek ellenünk a fináléban. Ekkor sokan nem hittek már bennünk, a magyar csapat végső sikerében. Mi a vízben és a parton viszont végig bíztunk magunkban és egymásban, és előbb egyenlítettünk, majd büntetőkkel végül az aranyérmet is megszereztük.

Mindig azt szokták mondani, egy csapat akkor sikeres, ha megvannak benne a művészek és a mesteremberek is. Ön melyik részhez sorolja magát?

– Én inkább úgy fogalmaznék, hogy vannak, akik inkább cipelik, míg mások inkább játszanak a zongorán. Nos, én magamat az előbbiek közé sorolom. Nagyon szívesen töltöm be ezt a szerepkört, oda viszem a zongorát, ahova kérik, hogy aztán a klasszisaink szemet és fület gyönyörködtetően játszanak rajta.

Mennyire volt elégedett a teljesítményével?

– Úgy érzem, kijátszottam magamból mindent, talán csak a fináléval kapcsolatban lehet hiányérzetem, ugyanis aránylag hamar kipontozódtam védekezésben.

Immár kétszeres Universiade-győztes. Melyik volt nehezebb: megszerezni az elsőt, vagy megvédeni a bajnoki címet?

– Azt hiszem, igaz a mondás, hogy megvédeni a bajnoki címet sokkal nehezebb, mint megszerezni. Ezzel együtt számomra egyforma értékkel bír mindkét aranyérem.

Mikor kezdi meg a felkészülését a bajnoki szezonra?

– Én már elkezdtem, igaz, új csapatom, az UVSE edzője két plusz hét szabadságot adott nekem. A felkészülésünk már zajlik, igaz, a különböző válogatottakból most érkeznek majd vissza a játékosaink, így az egész keret csak egy-két nap múlva tud együtt dolgozni. Még szerencse, hogy a szeptember vége felé kezdődő bajnokságra kell száz százalékosnak lennünk.

Forrás: dunakanyarregio.hu

Előző cikkMegnyitotta kapuit a XVIII. Dunakeszi Művészek Nyári Tárlata
Következő cikkAugusztus 21.| A Bekka zenekar koncertje az A Kávéházban