Ezt nem olvasni, inkább lapozni érdemes. Elkészült és bemutatták a Magyarország kincsestára – Dunakeszi című kötetet.

Lósporttól, a templomokon a modernkori fejlesztésekig – mindezek szerepelnek a Dunakesziről készült kiadványban. Sok, sok fotó kellett hozzá, hiszen ezt a kiadványt inkább lapozgatni, mint olvasni érdemes – hallottuk a bemutatón Kerekes Dórától, a Révész István Helytörténeti Gyűjtemény vezetőjétől.

Amikor elindult a Magyarország kincsestára sorozat, akkor arra törekedett a kiadója, Farkas Csaba, a Szülőföld Könyvkiadó tulajdonosa, hogy olyan települések jelenjenek meg benne, amelyekben jó élni és magukénak tudják az emberek.

Dióssi Csaba polgármester

Dióssi Csaba polgármester arról beszélt, hogy miközben a történelmi városok könnyen meg tudják mutatni magukat, kiderült, hogy Dunakesziről is lehetséges színes kiadványt összeállítani. Felsorolta a kétkötetes monográfiát, a társasjátékot, és a mesekönyvet is, mindegyik a városról szól. Azt is elárulta, hogy örömmel írt a könyvben a város fejlesztéséről, és a balatoni városi üdülőről készült fotó a kedvence, amelyen a gyerekek a vízbe ugranak.

Tuzson Bence országgyűlési képviselőnek pedig a vasútállomás a kedvence, amely nem is olyan régen még romos volt, de most ismét élettel teli.

A könyv az ügyfélszolgálaton és különböző könyvesboltokban is megkapható.

Előző cikkJanuár 31-én is lesz rendőrségi kutyakiválasztás Dunakeszin
Következő cikkMindenki felkészült? Havat kiáltanak a szakemberek!