„Jót s jól! Ebben áll a nagy titok.” – hangsúlyozta Tuzson Bence országgyűlési képviselő a Dunakeszi Diák Akadémia bemutatkozó sajtótájékoztatóján. Dióssi Csaba polgármester pedig arról beszélt, hogy az akadémia diákjai közül többen akár munkalehetőséget is kaphatnak a városi intézményekben, hiszen feladat van bőven.

„A térség országgyűlési képviselőjeként minden támogatásomról biztosítom azt a településvezetőt, aki jó fejlesztési programot, professzionális módon akar megvalósítani, azaz jót s jól csinál. A Dunakeszi Diák Akadémia ilyen program.” – mondta Tuzson Bence a Dunakeszi Diák Akadémia bemutatóján. Az államtitkár szavaiból kiérződött, hogy nem csupán a kormánypárti településekre gondol.

Az egyik legfontosabb városi eredményünknek azt tartom, hogy Dunakeszin jó közösséget hoztunk létre – ezt már Dióssi Csaba polgármester mondta a tájékoztatón. Szerinte sok fiatal család él itt, Dunakeszi egyike annak az 5 járásnak, ahol pozitív népesedési mutatókkal büszkélkedhetünk, így adott a feladat, hogy a város fiataljait is bevonjuk az alkotómunkába. A fő hangsúly az interaktivitáson van amelynek remek helyszín lesz majd az Ifjúsági Ház is, ahol valódi kommunikáció indulhat meg, sőt már az építésbe bevonnák őket legalábbis a tervezés szintjén.

2020 március 4-én indul Dunakeszin a fiatalok tehetséggondozó műhelye – a Dunakeszi Diák Akadémia.

A város célja, hogy helyben felkarolja a tehetségeket, tapasztalathoz juttassa őket a munka világában, segítséget kapjanak a pályaválasztásban mentális és szakmai szempontból egyaránt, a város pedig a fiatalokon keresztül új impulzusokhoz jusson, kreativitással, új szemlélettel gazdagodjon.

A Dunakeszi Diák Akadémia az önkormányzat támogatásával egy ingyenes képzési program a 17-23 év közötti dunakeszi fiatalok számára. Jelentkezni a városi honlapon és ezen a linken lehet. Jelentkezési határidő 2020. február 19. A határidőt követően a jelentkezőket elbeszélgetésre hívjuk, ez alapján választjuk ki az Akadémia növendékeit. A program március 4-től május 9-ig tart, ez az első kurzus, amit hagyományteremtő céllal indítanak.

„Széleskörű látásmódot, vitakultúrát kínálunk, hogy a fiatalok meg tudjanak felelni a gyorsan változó világ kihívásainak és könnyen megtalálják azt a hivatást, amit szívvel-lélekkel tudnak majd végezni. Várakozásaink szerint

az Akadémia diákjai közül többen akár munkalehetőséget is kaphatnak a városi intézményekben,

hiszen feladat van bőven” – tette még hozzá Dióssi Csaba.

Tervezett témák:

 • városi sportélet, sportfejlesztések
 • pályaválasztás, karrierpálya
 • környezetvédelem, zöld Dunakeszi
 • média
 • városi közlekedési kultúra
 • Ifjúsági Ház megtervezése
 • pályázati projektek Dunakeszin
 • Dunakeszi Programiroda
 • városüzemeltetés, önkormányzati működés
 • protokoll, etikett
 • közösségi oldalak biztonságos használata
 • párkapcsolat

 

Képzési időpontok

március 4. (szerda)

17:00-19:00

március 14. (szombat)

09:00-15:00

március 18. (szerda)

17:00-19:00

március 28. (szombat)

09:00-15:00

április 1. (szerda)

17:00-19:00

április 15. (szerda)

17:00-19:00

április 25. (szombat)

09:00-15:00

április 29. (szerda)

17:00-19:00

május 9. (szombat)

09:00-15:00