Két kilogramm teher szállítására alkalmas drónt kapott a Loricatus Kft.-től a Nimród Special Rescue mentőegység. 10 kilométeres körzetben tudnak vele csomagot küldeni, adott esetben az életmentéshez szükséges vért.

A Loricatus Kft. egy, a katasztrófahelyzetekben a mentést segítő speciális, általuk kifejlesztett dróneszközt adományoz a Nimród Special Rescue mentőcsapat részére. Az eszköz nagy segítséget jelenthet veszélyhelyzetekben, eltűnt személyek keresésében, illetve nehezen megközelíthető terepek feltérképezésében. 

A társaság 2019 februárjában alakult azzal a céllal, hogy megoldjanak olyan kényes feladatokat, melyek kihívás elé állítják az ipar és a biztonsági szektor szereplőit. Több kormányzati és biztonsági szervezettel folytatott egyeztetés és közös munka alapján jött létre a DJI MATRICE 300 RTK modelljével kompatibilis, mobil szállítóeszköz, a LORICATUS Delivery Box, mely jól alkalmazható az egészségügyi szervezetek által is.

Egy ilyen eszközt kapott a Nimród Special Rescue mentőegység. A drónnal nem csak vért tudnak szállítani, hanem bármilyen kisméretű dolgot, amely nem több 2 kilónál. A drón adott esetben segítheti a felderítést is, pl. egy nehéz terepen. Magyarán a katasztrófavédelem területén.

A Nimród Special Rescue Nonprofit Kft. 2014-ben jött létre. A csapat műszaki-, és egészségügyi mentésekre szakosodott, továbbá megtalálhatók környezetünkben e téren nem jártas, de segítő szándékú, lelkes, tettre kész emberek is. A Nimród Special Rescue csapatának tagjai túlnyomó részt a mindennapokban is főállású egészségügyi, tűzoltó és egyéb speciális mentéstechnikai gyakorlattal rendelkeznek.

Kérték, hogy említsük meg a Duplitec Kft.-t, akik rendkívül komolyan veszik az együttműködést és a szakmai munkát, komoly részt vállaltak a napokban történt átadó megszervezésében és megvalósításában is.