Dorosz Dávid vezet az ellenzék jelöltjei között egy felmérés szerint. A dunakeszieknek azonban fontosabb, hogy előnye jelentősen csökkent, egy szegmensben pedig eltűnt a jelenlegi országgyűlési képviselővel, Tuzson Bencével szemben. Mindez azért érdekes, mert az ellenzéki közvélekedés eddig nyerhető körzetnek tartotta a dunakeszi központú választókerületet.

Új közvéleménykutatással állt elő a Republikon Intézet. Azt mérték meg, hogy az ellenzéki jelöltek között kinek, mekkora a támogatottsága. Nem mellékesen, a dunakeszieknek igencsak fontos dolog, arra is rákérdeztek, hogy miképpen áll az ellenzék-kormánypártok viszonya. Itt érdemi változás történt a kormánypártok javára.

Az augusztusi felmérést csütörtökön közölte a HVG, és azt emelték ki, hogy a főpolgármester egykori helyettese, Dorosz Dávid a legnépszerűbb a balos előválasztók közt. Arról is beszámoltak, hogy a teljes népességben a Fidesz és az ellenzéki koalíció 41-41 százalékot érne el, a biztos szavazóknál 3 százalék lenne Dorosz előnye.

Az érdekes ebben az, hogy utoljára július 2-án jelent meg a Republikontól egy hasonló kutatás a Telexen. Akkor még sokkal jobban állt az ellenzék. Akkor 48 százalék támogatta őket a teljes lakosságban, most ugye 41, közben pedig a Fidesz 36-ról 41-re javult. Hasonló a helyzet a biztos szavazóknál is. Itt még van 3 pont előnye Dorosz Dávidnak, de a 48-45 nem túl hízelgő számára a nyár elejei 58-36-hoz képest.

A kérdés már csak az, hogy megáll-e ez a vesszőfutás, vagy Karácsony Gergő embere behúzza az ellenzéki előválasztást, és a trendek alapján veszít jövő áprilisban.

A kérdés, hogy mivel magyarázható ez a zuhanás. A drot.info arra jutott, és ezt a dunakesziek nap, mint nap tapasztalhatják, hogy nyár óta órákba telik bejutni Budapestre. Dorosz Dávid pedig túl azon, hogy Karácsony Gergely bizalmasa, korábban a főváros közösségi közlekedéséért felelt. Ez pedig nem túl jó üzenet a dunakesziek számára.

Az sem mellékes, hogy az ellenzék a központilag vezérelt elszámoltatást ígéri leginkább, csak idén 10, a város életét befolyásoló fejlesztést adtak át Dunakeszin. Köztük a Dunakeszi Kézilabda Sportcsarnokot, a kormányablakot, a Toldi-Dombliget-Tóváros csapadékcsatornát és a Malomárok játszóteret is. A városházán úgy számolnak, hogy idén befejezik a Magyarság Sportcsarnokot, a járási hivatalt, a Kiserdő utca felújítását, és a hulladékudvart is. Ráadásul új kutyafuttató létesül a Barátság útján is.

Címlapkép: MTI/Mónus Márton

Előző cikkUnokája született a polgármesternek
Következő cikkA Dunakeszi Járműjavító jóvoltából Szentpétervárra utazik a győztes