Ezüstérmes lett a Dunakeszi Kiscicák csapata a hagyományos bécsi kosárlabdatornán. Az alapvetően amatőr, iskolai csapatot egy egy cseh profi gárda tudta megállítani a döntőben.

kiscicák1

Nagyjából olyan volt, mint ha a Sopron U13-as csapata állt volna ki ellenünk. Az igazi profikkal már nem bírtunk – jellemezte a döntő esélyeit a Dunakeszi Kiscicák edzője. Az iskolai dunakeszi csapat ugyanis a cseh Hradec Králové gárdájával találta szembe magát a bécsi torna U13-as korosztályának döntőjében. Az addig 5 győzelmet arató dunakeszi lányok itt már nem bírtak a cseh bajnokkal.

Kiscicák2

Az örökifjú testnevelő tanár azt írta a Poston keresztül is megköszönte a lányokat elkísérő szülőknek, valamint a gödöllői lánycsapatnak a döntőbeli fantasztikus szurkolást. A Kiscicák amúgy 5 győztes meccset tudhattak maguk mögött a döntőig. Olasz, német és osztrák csapatokat vertek meg.

Úton hazafalé aztán sikerült beszélni Ibrányi Mártával. Azt mondta: nagyon büszke a lányaira, hiszen a cseheknek senki sem tudott több pontot dobni mint ők. Nagyjából másfél negyedik álltak a sarat, utána azonban kijött, hogy egy élvonalbeli csapat az ellenfél.

A Kiscicák teljesítményét az is emeli, hogy beállhattak a dobogós magyar csapatok közé.

A tornán ugyanis az U12-t a BEAC nyerte, míg az U18-ban a Szekszárd megosztott harmadik lett. Mind a kettő élsportolókat nevelő klub.

A Kiscicák névsora: Juhász Réka, Gelei Karola, Juhász Anna, Hajdú Petra, Kecskeméti Blanka, Szarvas Panni, Vágó Anna, Gajdos Enikő, Gajdos Emese.

Előző cikkSzáguldanak a Kiscicák Bécsben
Következő cikkGrincsfával (is) ünnepelt Húsvét