Dunakeszi készülj! Szombat este felszántjuk a színpadot! Addig is szép estét nektek! – így üzent Péter Szabó Szilvia a Fesztre szombaton kilátogatóknak. Az énekesnő egy dögös fotót is beszúrt a posztjába.

Noxtalgia néven 21 órától ad koncertet Péter Szabó Szilvia és csapata a Dunakeszi Feszten. Mára 2500 Ft a belépő, de Dunakeszi Kártyával ingyenes.

Egyébként a kis színpadon 18.30-tól a Neutrofly tinédzser zenészei adnak várhatóan fergeteges koncertet. Itt nincs belépőjegy.

A Feszt idei díszvendége a németországi Deggendorf, melynek önkormányzata Dunakeszivel készül kialakítani a testvérvárosi kapcsolatot. A 36 ezer lélekszámú, Duna-parti városban jó nevű műszaki egyetem működik, melyen sok külföldi diák tanul – számolt be róluk a Dunakanyarrégió. Deggendorf vonzó a turisták körében, akik közül sokan érkeznek hajóval, míg mások a Dunán evezve fedezik fel a 800 méter magas hegy völgyében elterülő várost. A Fekete-erdő kapujaként ismert Deggendorfnak még nincs testvérvárosi kapcsolata. Dunakeszi küldöttsége két éve tett egy bemutatkozó látogatást azzal a céllal, hogy a városunkban tanuló diákok számára németországi partnerrel építsen ki kapcsolatot, hogy a dunakeszi fiatalok nyelvtudásukat csereprogramok keretében gazdagíthassák.

Előző cikkMegnyílt a Dunakeszi Feszt, a kajasátoroknál várják az emberek a Wellhellót
Következő cikkA fesztivál biztonságos és lesz dupla gimnázium Dunakeszin – Tuzson Bencét a Feszten kérdeztük