Megnyerte a Diákolimpia VI-os korcsoportjának döntőjét a Radnóti Miklós Gimnázium leány kosárlabda csapata. A fináléban a Szekszárdot győzték le a dunakesziek.

Diákolimpiai bajnok a Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium amatőr leány csapata. A legidősebbek, a VI. korosztály versenyét nyerték meg. A döntőben a szekszárdi Garay gimnázium csapatát múlták felül 46-22-re.

Még a haza felé tartó úton értük utol a csapat edzőjét, Ibrányi Mártát. Ő küldött nekünk beszámolót a döntőről.

Egy gyors, képzett, jó csapattal játszottunk, akik szintén 6 nyert meccsel jutottak a döntőbe. Az első negyed után még ők vezettek, de a mi lányaink nem ismertek lehetetlent. Egész pályás letámadással felőröltük őket, valamint kinti  pontos dobásainkkal megleptük őket, a centerünk 3 hárompontosa pedig demoralizáló volt. A negyedik negyedet már megnyugtató előnnyel kezdtük, amire még rátettünk, így alakult ki ez a végeredmény.

Fantasztikus öröm, sírás követte a lefújást. Ez az eredmény egyedülálló a Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium életében. Ha jól tudom, akkor mi nyertünk először csapatsportágban aranyérmet az iskolának – írta a Postnak Ibrányi Márta.

Két dunakeszi játékost is beválasztottak az All Star csapatba: Kecskeméti Fannit és Juhász Annát.

Ezek után személyes értékelést kértünk Ibrányi Mártától, azaz azt, hogy edzői pályafutásának mekkora sikere volt ez a döntő.

Kétszer nyertem a csapataimmal bajnoki döntőt. Egy gyerek döntőt a Csata DSE-vel, meg a mostanit. Ez a mostani a szívemhez közelebb áll, mert ezek a lányok, egy kivételével az én Kiscicáim, az én nevelésem.

Még akkor is, ha már hárman átnyergeltek a korfballra és ott érnek el sikereket. Itt búcsúztunk el az egyetlen utolsó évesünktől, Dézsi Tünditől, aki a VSD kézilabdása. A rendszeres közös edzés meghozta a várva-várt sikerünket.

A csapat tagjai: Barhács Amina, Benkő Nóra,Bődi Kata, Dézsi Tünde, Juhász Anna, Juhász Réka, Kecskeméti Fanni, Szamkó Lili, Szigeti Enikő. Ibrányi Márta külön megköszönte a segítséget Péczeli Ádámnak és a sofőrjüknek, Semsei Ferencnek az áldozatos, segítő munkáját.

 

Előző cikkFordítás után csak döntetlen Maglódon
Következő cikkBaleset baleset hátán a reggeli órákban