Idén 21 versenyző indulhatott el a Miss World Hungary címért, akik közül megválasztották Magyarország Szépét.  Cseh Jázmin 19 éves egyetemista nyerte el az első udvarhölgy elismerést. Jázmin Dunakeszit is képviselte a versenyen, hiszen családjával együtt városunk lakója. A szépségverseny dunakeszi udvarhölgyével készítettünk interjút.

Mivel foglalkozol?

Az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen tanulok nemzetközi gazdálkodást angol nyelven, első éves hallgató vagyok. Jelenleg épp vizsgaidőszakom van. A vizsgáim időpontjait a verseny felkészítő táborához alakítottam. 

Mesélnél a felkészítő tábor élményeiről?

A castingon 21 lányt választottak ki, akik részt vehettek a táborban. A tábori szereplés eredménye során 5 lány kiesett. Az első 2 nap nagyon intenzív volt, ekkor zajlottak az alversenyek. Az első két nap négy alversenyt rendeztek: a Miss Fashion, a Miss Sport, a Miss Talent és a Miss Natural Beauty. A tét hatalmas volt, ugyanis győzteseik biztos résztvevői lettek a televíziós finálénak, így minden versenyző igyekezett a legjobbat kihozni magából. Az utolsó egy héten az élő show-ra készítettek fel minket. Egész nap táncpróbáink voltak, illetve edzéseink. A tábor két hétig tartott.

Magadtól jelentkeztél a versenyre?

Gyerekkorom óta követem a szépségversenyeket. Az utóbbi időben a családomtól és a közvetlen környezetemtől kedves bíztatásokat kaptam, ezért döntöttem úgy, hogy jelentkezem a versenyre.

Mit gondolsz a szépségről? Mennyire objektív vagy szubjektív dolog szerinted a szépség?

Szerintem nagyon szubjektív az, hogy kinek mi a szép. Azért is szimpatikus a Miss World Hungary verseny, mert nemcsak a külsőnket díjazták. A felkészítő tábor célja nem más, minthogy a személyiségünket valamennyire megismerjék. Kihívások, feladatok elé állítottak minket, arra voltak kíváncsiak, hogy ezekkel hogyan birkózunk meg. Nemcsak a végső színpadi jelenlétünket díjazták, hanem az egész ottlétünk alatti teljesítményünket. Az összes lány rendkívül kedves volt, jó kapcsolat alakult ki köztünk.

Azt gondolom, hogy egy nő nem vesz el a másik nő szépségéből, vagyis nem rontjuk egymás esélyeit.

A családban kire hasonlítasz?

A legtöbben azt mondják, hogy az édesanyámra. Azt gondolom, hogy tőle főleg az alkatomat örököltem. Tulajdonképpen mindkettőjük vonásait hordozom.

Számítottál erre az eredményre?

Teljesen kiszámíthatatlan, hogy a zsűri épp milyen típusú szépséget keres. Örülök, hogy a kihívásokat jól teljesítettem, hiszen ez is nagyon fontos. Nem gondoltam, hogy ilyen szép eredményt érek el.

Milyen kötelezettséggel jár ez az előkelő 2. helyezett?

Ha Magyarország Szépe esetleg valamilyen ok miatt nem tudná képviselni az országot egy világversenyen, akkor természetesen nekem kell kiutazni. Lesznek események, amin jelen kell lennem. Egy év múlva a szépségversenyen én fogom az első udvarhölgy fejére tenni a koronáját. Ha modellként több megkeresést kapnék, annak is örülnék természetesen, hiszen korábban is modellkedtem.

Használsz valamilyen szépségreceptet?

A fényvédő nagyon fontos, anélkül nem megyek ki az utcára. Szerintem, ha minél egyszerűbb és kevesebb kozmetikai krémet használunk, annál jobb. Kozmetikai rutinom a mindenmentes arclemosó, a napi hidratáló és fényvédő krém felvitele az arcomra.

A talent versenyre Kundlya Zsófia, a VSD Cheerleader-szakosztály vezetője készítette fel

Van hobbid?

A főzés a hobbim. Naponta főzök valami finomat. Sütni nincs időm, de imádok főzni, a barátomat is meg szoktam lepni egy-egy új recept kipróbálásával. Pomponlányként is sportoltam a Dunakeszi VSD csapatban 3 évig. Nagyon szerettem, mivel a táborban az egyik alversenyen be kellett mutatnunk egy produkciót, amiben tehetségesek vagyunk, én egy cheerleader-koreográfiát választottam, amit Kundlya Zsófia, volt edzőm tanított be.  A cheerleader csapatsport, ahol vannak dobások, akrobatikus és táncelemek. Szertornáztam is 10 évig Újpesten az UTE-nál. Jelenleg nem sportolok csapatversenyben, de futok és edzőtermi edzéseket végzek rendszeresen.

Melyek a távlati céljaid?

Mindenekelőtt a diploma megszerzése, szeretnék modellkedni is, illetve a médiában elhelyezkedni.

Melyik iskolában tanultál Dunakeszin?

A Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium 8 osztályos képzésen végeztem tavaly.

Imádom Dunakeszit, itt nőttem fel. Nagyon családbarát hely. Örülök, hogy ide jártam gimnáziumba és nem a belvárosban Budapesten.

Milyen helyeket szeretsz Dunakeszin?

Elsősorban a Duna-partot, odajárunk legtöbbet a családdal sétálni. A Chilli cukrászda a kedvencem. Szinte minden hétvégén meglátogatjuk, mert isteni sütiket és fagyikat készítenek.

Előző cikkEgy hónapon belül indul a Balaton-átúszás
Következő cikkKutyameleg van, avagy hogy segítsük a kutyákat nyáron