Autós tesztállomás működik Dunakeszin, a Berek utca 19. szám alatt, a Shell töltőállomás közvetlen szomszédságában. Hétfőtől csütörtökig reggel 9-től délután fél 6-ig, péntektől vasárnapig pedig ugyancsak 9-től fél 4-ig végeznek antigén gyorstesztet és PCR-tesztet.

Mint portálunk megtudta, az antigén gyorsteszt eredményét 15 perc alatt kaphatjuk meg. Erre a tesztfajtára lakcímkártyával a dunakeszieknek kedvezmény jár, 9.900 forint helyett 8.415 forintot kell fizetniük.

Az ennél megbízhatóbb PCR-teszt hatósági áras, mindenkinek 19.500 forintba kerül. Itt 24 órát kell várni arra, hogy megtudjuk: megfertőződtünk-e koronavírussal. Az eredményt e-mailben küldik el. Hétvégén azonban a labor nem dolgozik, akkor hosszasabb a várakozás. 

Az érdeklődés a járvány harmadik hullámának közepén rendkívül nagy. Mint megtudtuk, érdemes 11 óra után érkezni, akkor kicsit szellősebb a sor.

Aki nem akar kiszállni a kocsijából, annak nem is kell, autón belül is tudnak mintát venni.

Ugyanakkor nem csak autósokat várnak: bárki sétálva is felkeresheti az Octogon Medical dunakeszi tesztállomását. A cég neve ismerősen csenghet olvasóinknak, hisz decemberben már teszteltek a városban. Róluk és a tesztek különböző fajtáiról akkor részletesen írtunk, azt a cikkünket IDE kattintva olvashatják el.

A tesztállomás még jó ideig működni fog: mindaddig, amíg szükség és igény lesz rá – ígérik a cég vezetői.