Vérképelemző kislaborok beszerzésével gyorsítja és könnyíti meg a betegellátást az önkormányzat. Ahogy arról a Post is beszámolt, a mentők napján, május 10-én hematológiai készüléket adtak át a város vezetői a Fóti úti gyermekorvosi rendelőnek. Az eszköz segítségével az orvosok már néhány csepp vérből is fel tudnak állítani olyan diagnózisokat, amelyekért a legtöbb esetben kórházba vagy laboratóriumi vérvizsgálatra kell menni. A programnak köszönhetően új korszak kezdődhet Dunakeszin a gyermekorvosi és a háziorvosi ellátásban.

Az első készüléket a program kezdeményezője, dr. Nagy Róbert gyermekorvos kapta meg, aki az eltelt hónapok tapasztalatait osztotta ma meg a kollégáival. Az orvosok a ma hallottak alapján eldönthetik, hogy igénylik-e ezt a készüléket. Amennyiben élnek a lehetőséggel, az önkormányzat beszerzi számukra.

Dióssi Csaba polgármester és dr. Nagy Róbert közösen tartott egyeztetést a dunakeszi orvosokkal, jelen volt Wolfort Tiborné, a SZTK egyik vezetője

Dióssi Csaba polgármestert az egyeztetést után kérdeztük a részletekről:

Honnan jött az ötlet?

Az egészség megőrzése minden korosztálynak fontos. Országos problémákra helyben keresünk megoldást. Lehet sajnálkozni, vagy lépéseket tenni, és mi a másodikat választottuk. Mi ebben a mi szerepünk? Folyamatosan kérjük és várjuk a javaslatokat az orvosainktól, hogy mögéjük állhassunk, ha kell, anyagilag is. Dr. Nagy Róbert partner volt ebben, és vállalta a tesztelést, majd a tapasztalatok megosztását. Ezért hívtuk ma össze a házi- és gyermekorvosokat, és ezért segítjük a munkájukat az újabb készülékek beszerzésével.

Ez a vérképelemző kislabor lehetővé teszi, hogy csökkentsük a vérvételre jelentkezők számát, és megkezdődhessen a betegek azonnali, célzott kezelése.

Dr. Nagy Róbert májusban a hematológiai, azaz a vérképző kislabor-készülék átadásakor

Miért pont most?

Ez nem ad hoc dolog, mindig keressük az újabb lehetőségeket. Orvosainkkal folyamatos és jó az együttműködésünk. Mit jelent ez a gyakorlatban? Nem ez az első eset, hogy eszközökkel, beruházásokkal segítjük a betegellátást Dunakeszin.

Felújítottuk a rendelőket, új, korszerű fogorvosi székeket vásároltunk, új mentőállomást építettünk, online időpontfoglaló és e-receptfelíró rendszert alakítottunk ki,

jövő tavasszal pedig családi egészségügyi szűrőnapokat szervezünk.

Mikortól találkozhatnak a dunakesziek ezekkel a készülékekkel a rendelőkben?

Rajtunk nem múlik, mi készen állunk az újabb fejlesztés elindítására. Dr. Nagy Róbert gyermekorvos segítségével ma tájékoztatást adtunk a készülék használatáról, az előnyeiről. Amennyiben a mai találkozó után visszajeleznek az orvosaink, már indítjuk is a beszerzést – tájékoztatta a Postot Dióssi Csaba polgármester.

Előző cikkEmelkedik a minimálbér és a garantált bérminimum
Következő cikkDunakesziről is várják a falusi disznótorok rajongóit egy jó pecsenyére Géberjénben