Rutin ellenőrzésnek induló intézkedés zárult egy letöltendő szabadságvesztése elől bujkáló férfi elfogásával. A fóti járőrnek a férfi román állampolgárnak mondta magát, de adatai jelentős részét képtelen volt megjegyezni.

Egy személyautót intettek le a rendőrök a hét eléjén Fóton. A volánnál ülő férfi papírjai rendben voltak, az anyósülésen utazó férfi által átadott román személyi igazolvány azonban gyanúsnak tűnt – írja a rendőrség honlapja. A fotón szereplő arc egyezett ugyan az utaséval, de az igazolványban lévő születési dátum alapján kiszámolt életkor nem nagyon illett a férfire. Többször felszólították személyes adatai bediktálására, mindannyiszor elismételte ugyanazt a nevet, valamint román állampolgárságát, ám a többi adat memorizálásával már akadtak problémái – rendre tévesztette.

Miután előállították kiderült, hogy a 33 éves egerszalóki férfi börtönbüntetése alól próbált kibújni. Csalás miatt ítélte el jogerősen a bíróság 4 év 6 hónapra, de mivel nem kezdte meg annak letöltését, elfogatóparancsot adott ki ellene. Most bevitték a börtönbe.

Előző cikkVáltozatos programok novemberben a VOKE-ban
Következő cikkIlyen meccs nincs is – hihetetlen VSD-győzelem