Dunakeszi Város Képviselő-testülete márciusi ülésén döntött Nagy Nándor, a Dunakeszi Hírhatár főszerkesztőjének közéleti méltatlanságáról, miután ő – a testület  megítélése szerint –  újságíróhoz méltatlan, trágár jelzőkkel illette Dunakeszi város mindenkori kitüntetettjeit.

t1

Egy város, helyi kis közösségéletében a kitüntetésnek megvan a maga szerepe. A mindenkori városvezetés adja, de nem az aktuális politikához való lojalitást értékeli, hanem azt amit az illetők a közösségért tettek. Mert egy ilyen kisebb közösségben még tetten érhetők a személyes értékek, a közösségi tapasztalatok, mindaz, ami egyéneket ismertté és szeretetté tesz egy egész városban. Ez pedig pártokon, politikán felül áll. Éppen ezért okozott nagy felháborodást Dunakeszin a múlt hét folyamán Nagy Nándor súlyosan dehonesztáló kijelentése, amikor a Facebook internetes közösségi oldal sokak által látogatott felületén, nyomdafestéket nem tűrő szavakkal illette Dunakeszi Város kitüntetettjeit.

Kijelentésével olyan, köztiszteletben álló embereket sértett meg, akik páratlan egyéni teljesítményükkel el nem évülő érdemeket szereztek, valamint maradandó értéket teremtettek Dunakeszin, például Varga Tibor, Horváthné Szentléleki Katalin, iskolaigazgatók, az életműdíjas Szakáll Lászlóné, Lujzi néni, vagy Kisida Elek. Sokan érezték úgy, bocsánatot kellene kérnie – nem a képviselőktől, hanem ezektől a köztiszteletben álló emberektől, akiknek élete munkáját érte így gyalázkodás. Mivel ez nem történt meg, Dunakeszi Város Képviselő-testülete határozatban döntött a főszerkesztő közéleti méltatlanságáról. A főszerkesztőt, s vele együtt véleménynyilvánítását csupán Radnóti Henrik, a baloldal képviselője védte.

Az online sajtóból azonban arról értesültünk, hogy Nagy Nándor nemhogy elutasítja a bocsánatkérés lehetőségét, de perrel fenyegetőzik, személyiségi jogainak megsértésére hivatkozva.

A testületi ülésen készült videó itt érhető el.