2020 nyár végén adhatják át a szakorvosi rendelő új szárnyát, ahová a pszichiátria költözik. Közben halad a központi rendelő felújítása is, a munkákkal várhatóan jövő év végén végezhetnek.

A szakorvosi rendelőn 2016 óta dolgoznak. A külső megújítása után, amelyben pl. a légkondícionálás is benne van, a belső átalakításon, modernizálásán van a hangsúly. Ehhez járul hozzá az a 2 milliárd forint, amelyet még 2017-ben, pályázaton nyert el a város.

A felújítást úgy végzik, hogy közben folyamatos a rendelés. Ez azonban mind az orvosoknak, mind a betegeknek kényelmetlenséggel jár. Jelenleg az északi szárny és a teljes padlástér építése kezdődött el.  Az eddig kihasználatlan padlástér beépítésével az intézmény területe megnő és itt  egy egynapos sebészeti műtőt alakítanak ki. A teljes belső átalakítás lehetővé teszi azt is, hogy optimalizálják a rendelők nagyságát, fogadóképességét, amely lényegében egy újabb bővítés.

A további részletekről Dr. Pál Miklóst az intézmény ügyvezető igazgatója beszélt a Postnak.

Dr. Pál Miklós

Azt ígéri, hogy a megújult rendelőintézetet fel tudják szerelni új műszerekkel is, hiszen az elnyert összeg egy részéből műszerfejlesztés is megvalósulhat. Az igazgató azzal számol, hogy a felújítás jövő karácsonyra befejeződik.

 

Előző cikk18 ezer fa Alag közelében
Következő cikkA VOKE fontosabb januári programjai