Egy alkalommal maximum 100 litert üzemanyagot lehet vásárolni mától a “normál” Mol kutaknál, ha valaki készpénzzel vagy sima bankkártyával fizet. Elsősorban a fuvarozókat érinti a korlátozás.

A Toyota Land Cruiser, 93 literes tankklal rendelkezik, tehát még ezt az autót sem fenyegeti a mennyiségi korlátozás. Mindenesetre a Mol maximálta az egyszerre vásárolható üzemanyag-mennyiséget.

A Magyar Kormány üzemanyag árazásra vonatkozó rendeletének hatásaként rekordmértékben megnövekedtek a töltőállomási üzemanyag igények” – így kezdte azt a minap kiküldött levelét a Mol, amelyben a mennyiségi korlátozást jelentették be. Azt írják, hogy a normál kutakon bármely tankoláskor (személygépjármű, kisteherautó, tartály, kanna, hordó, stb.) 100 literben maximálták az egyszeri vásárláskor engedélyezett tankolási mennyiséget, függetlenül attól, milyen fizetőeszközzel rendezik azt.

A nagyteljesítményű kutaknál a maximált mennyiség nem haladhatja meg az alkalmankénti 500 litert, függetlenül attól, milyen fizetőeszközzel rendezik azt. korlátlanul vehet azonban üzemanyagot nagyteljesítményű kutakról az, aki üzemanyagkártyával tankol – írja a Telex.

Előző cikkA nagy multis szlengszótár: tudja, mit jelenten az ASAP, BCC vagy a FYI?
Következő cikkElmagyarázzuk, hogy miért óriási dolog a radnótis diákok sikere a Lego-versenyen