A két Danit nagyon szeretik Dunakeszin. Kitartó munkájukat nyomon követjük mi is. Írtunk már a müncheni Eb-szereplésről, vagy az országos csúcsról, legutóbb pedig a csapatba kerülésről. Most egyértelműen az hozza lázba a dunakeszieket, mi lesz az Eb-n, aztán pedig a budapesti világbajnokságon. Huller Daniról az Origó is megírta, hogy imádja a veteránautókat, de nemcsak különleges járművével, hanem teljesítményével is szeretne kitűnni a tömegből. A mindössze 21 éves Huller Dániel nagyon közel van a budapesti atlétikai világbajnokság nevezési szintjéhez. 83 századot kellene csak hoznia a legjobb idején 800 méteres síkfutáson. De nemcsak Huller Dániel, hanem Szenderffy Dániel is nagy erőkkel készül az Európa Játékokra. Ők meséltek arról, hogyan készülnek a közelgő Európa Játékokra, ami már kvalifikál a budapesti atlétika világbajnokságra is.

Június 20-ával megnyitja kapuit a krakkói Silesiain Stadion, és még aznap 18:28-kor pályára lép Huller Dani a 800 méter selejtezőjében, őt követve 18:39-kor Szenderffy Dániel a hármasugrás selejtezőjében. Szinte a csapatba kerülés örömeit sem tudták még megélni a srácok, hiszen folytatódnak a kőkemény edzések, felkészülés a napokon belül megrendezésre kerülő krakkói Európa Játékokra. 

Huller Dani 33 éves Trabanttal jár, forrás: Huller Dániel Facebook

Motivációk, fókusz, kulisszatitkok

Szenderffy Dániel most már csak a fókuszra koncentrál, de emellett masszázzsal, jégkáddal és megfelelő étkezéssel is készül. Elmondása szerint bombaformában van. “Nagyjából a 3-4. versenyre már nagyon jól összeállnak a dolgok, és ez most a 4. lesz a szezonban.” Szenderffy Dani a lehető legjobb eredményt és helyezést szeretné elérni. “Én életem legjobbját mindenképp meg szeretném javítani odakint” – vallotta be a hármasugró.

Szenderffy Dániel edzés közben Fotó: Fabriczi István

Arra a kérdésre, hogy mi a fő motiváció, Huller Dani azt válaszolta, hogy számára nagyon fontos verseny a Csapat Európa-bajnokság, de a fő célja az atlétikai világbajnokság, ami Budapesten lesz augusztus 19-től 27-ig. Nagyon szeretne bejutni az elődöntőbe. Huller Dani az Origónak elmondta, hogy bármilyen sportra igaz, a futásra viszont különösen, hogy minél sikeresebb valaki, annál jobban figyelnek rá, annál többen követik. “Ha ezzel jó irányt tudok mutatni, például az egyesületben a kicsiknek vagy bárki másnak, akkor az már hasznos” – mesélte Dani.

Ez a budapesti világbajnokság egy utat ad az életre, egyszer van ilyen, hogy hazai közönség előtt mérettetheti meg magát az ember.

Arra a kérdésre, hogy van-e valami különleges szokása, amivel készül a versenyekre, Dani elárulta: “Van egy nagy babonám. A Trója című film egyik jelenetét nézem meg ilyenkor, mert olyan harcias állapotba hoz, amit szerintem minden versenyzőnek meg kellene éreznie. Az a mentalitás, amit Brad Pitt közvetít ott, hogy mennek előre és csak csinálják, amit kell, ez nagyon nagy löket nekem.”

Huller Dani edzés közben, Fotó: Fabriczi István

Kik és miben segítették a felkészülést?

Huller Dani: Mindenféleképpen a két nevelőedzőm, Maracskó Pál és Orosz Ákos, akik a legtöbbet segítették a felkészülésemet. Külön ki szeretném emelni Kiss-Simon Ildikó sportcoachomat is, aki a mentális fejlődésben segített.

Huller Dani és edzője, Orosz Ákos Fotó: Fabriczi István

Szenderffy Dani: Az egész VSD mögöttünk áll, és amivel tud, azzal segít. Legnagyobb segítség persze a két edzőm, Pali bácsi és Ákos.

Nem titok, hogy cél a budapesti világbajnokságra való kvalifikálás, milyen esélyekkel indultok neki a versenynek?

Huller Dani: Jelenleg 35. helyen állok a világranglistán, és 56 induló lesz augusztusban.

Szenderffy Dani: Nekem nincs megcélozva a VB, nincs is sok esélyem a kijutásra, de a kis Hullernek mindenképp kimegyek szurkolni.

Szenderffy Dániel mindenképpen kimegy szurkolni Huller Daninak

A teljes interjúkat itt és itt olvashatják.

Előző cikkDunakeszit is átjárta a mozgás öröme
Következő cikkMegújult a Kagyló utca, de mi a helyzet a Rév úttal?