A helyszín a reptér. A nemrég kialakított kispiac legnépszerűbb tematikus vására a havonta egyszer gyerekruhákat és játékokat kínáló börze. A reggeli hűvösebb idő ellenére a nyitásra már minden standon kipakoltak és várták a vásárlók rohamát.

Kovács Zsuzsa főszervező azt mondja, hogy szokás szerint minden hely elkelt és bíznak benne, hogy a kora reggeli eső nem ismétlődik meg. Az árusok azt mondták, kilencig esik, kivételesen nem is tévedtek.

Lelkesek és nagyon készültek a mai eseményre, az egyik standnál kis feliratokkal teszik vidámabbá a vásárlást. Az új es használt ruhákon kis címkéket találhatunk: Ígérem, csinos leszek rajtad; Hazaviszel; Köszönöm, hogy esélyt adsz nekem.

Hogyan kerülnek elő az otthoni szekrényből teljesen új, még nem használt ruhák? “Impulzusvásárlás eredményei, abból volt bőven” – mondja egyikük. Tálalunk sok megunt filmet, játékot, könyvet. “A gyerekek nőnek és ezekre már nincs szükségünk, de reméljük, másoknak még örömet okoznak.”

Az egyik pultnál rengeteg cipőt láttunk, gazdáik először jöttek eladni is. “Mikor korábban a Baba-mama börzén jártunk, láttuk, hogy nagy a forgalom. A gyerekek nőnek, már helyünk sincs tárolni a sok cipőt, ruhát – pedig nagyon szerettük mindet.”

Kovács Zsuzsa elmondta, hogy a múltkori felhívásunk eredményeként a gyermeknap alkalmából a jövő pénteki termelői piacon egy fúvóskvartett ad rövid koncertet és lesz mesélés is.

A mai börze egyig tart, a kínálat sokszínű, a hangulat vidám, és ma már nem lesz eső.

Előző cikkIndul a “Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedő
Következő cikkÉvről évre fogy a szemét Dunakeszin, ma is sokan dolgoztak ezért