Az önkormányzat javaslatot tesz a Dunakeszi Tankerületi Központ részére a csúsztatott iskolakezdésre. Erről korábban kérdezték az embereket is. A többség mellette van, de nem mindenki.

Az önkormányzat többször egyeztetett a Dunakeszi Tankerületi Központtal és az iskolaigazgatókkal a közös megoldás érdekében és arra jutott, hogy az iskolakezdés csúsztatásával, a jelenleg egyszerre jelentkező fél órás reggeki csúcsforgalmi terhelést érdemes volna elnyújtani.

Egy korábbi felmérés szerint a szülők 59,8%-a támogatná azt a kezdeményezést, miszerint két iskolában 7:45-kor, két iskolában 8:00-kor, két iskolában 8:15-kor kezdődne a tanítás.

Egy másik felmérésben a város lakóinak 75%-a támogatta, 25%-a ellenezte a felvetést.

A tankerületi igazgató javaslatot kért az önkormányzattól, hogyan is alakuljon a gyakorlatban a csúsztatott kezdés – írja a város honlapja.  Íme a város javaslata, amellyel a rendőrök is egyetértenek:

07:45 – Bárdos Lajos Általános Iskola, Széchenyi István Általános Iskola
08:00 – Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola, Radnóti Miklós Gimnázium
08:15 – Szent István Általános Iskola, Fazekas Mihály Általános Iskola

A képviselő-testület is döntött a javaslatról, elfogadták. A végleges döntés a Dunakeszi Tankerületi Központ kezében van, amennyiben elfogadják a javaslatot, bevezetjük az új rendszert.