A VOKE József Attila Művelődési Központban tartották meg ünnepélyes keretek között a városi pedagógusnapot. A művelődési ház termét színültig megtöltötték a város kiváló pedagógusai. A jeles nap alkalmából több tucat díjat osztottak ki Dunakeszi legjobb pedagógusainak.

A Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek műsorával kezdődött a színvonalas ünnepség, amit Nyíri Márton alpolgármester megnyitóbeszéde követett.

Nyiri Alexander zongorajátéka a városi pedagógusnapon

Az alpolgármester megemlékezett arról, hogy Dunakeszin 100 éve van óvodai oktatás, és már a Játszóház Tagóvoda is 40 éves lett. Ezt követően Nyíri Márton rendkívül személyes, saját élményből táplálkozó beszédet osztott meg a meghívottakkal, amelyben elmondta, hogy 20 éves tanári tapasztalatával rálát a pedagógus életpályára.

“A pedagógus életpálya, a pedagógusi életpályamodell nem az, ami a dokumentumokban van leírva. Nem azt jelenti, hogy bizonyos évenként vizsgákat teszünk, átlépünk bizonyos kategóriákba. Ennél több egy pedagógus életpályája.”

Az alpolgármester elérzékenyülve mesélte el egy kedves élményét az egykori óvó nénijével, akivel 35 év után találkozott a régi 5-ös számú lakótelepi óvodában, amikor nőnap alkalmából köszönthette őt.

Nyíri Márton alpolgármester köszöntötte a megjelenteket a városi pedagógusnapon

Az alpolgármester az egykori iskolájának, a Bárdos Lajos Általános Iskolának kiváló tanárairól is szót ejtett. Talán ők is közrejátszottak abban, hogy Nyíri Márton is a tanári pályát válaszotta. Ide kapcsolódhat az önkormányzat pedagógusokat köszöntő plakátjának szövege is:

Az önkormányzat óriásplakáton köszönti a pedagógusokat

“Mitől jó egy pedagógus? Egyrészt, érti azt, amit tanít, a szakmáját, amiben folyamatosan fejlődik. Jó, mert remek osztályfőnök. Vannak olyan pedagógusok, akik tudják, hogy a nyugdíjjal nem ér véget a pedagógus-pályafutás. Sok kollégát láttam nyugdíjba menni. Szerintem nyugdíjba menni nehezebb, mint a tanári pályát elkezdeni. Több olyan nyugdíjas van, aki nyugdíjba megy, de az iskolát mégsem hagyja el” – hangsúlyozta beszédében az alpolgármester.

Az eseményen számos elismerést adtak át, köztük az Év pedagógusa kitüntetéseket. A díjazottakról itt olvashatnak bővebben.

Előző cikkKiderült, kik voltak az idei év legkiválóbb pedagógusai
Következő cikkMindent kipróbálhattak a gyerekek a kutyakiképző nyílt napján