Összeálltak a városi fiatalok és dalt írtak Dunakeszinek. A közösség összetartó erejét, a régmúlt történetei a jelennel vegyítve olyan alkotás született, mely méltán lehetne a város indulója.

A céljuk nem kevesebb volt, mint azt az életérzést megjelenteni, amit csak itt, Dunakeszin érezhetünk. A dal ötletét egy esti sztorizgatás adta. A pillanat műve volt, mint mondják az alkotók, ők szerelemzenének nevezik.

Régi sztorikat hoztunk fel, elkezdtünk egymásnak mesélni, ebből indult ki az egész

– osztotta meg velünk Makkai Attila, aki, nemcsak a dalszöveg írója, hanem a klip szereplője is.

A barátok egy este összegyűltek és a város jelenéről és múltjáról beszéltek. Visszatértek a régi emlékek, felgyűltek az érzések, amiket klipjükben meg is jelenítettek.

Próbáltuk minél személyesebbre elkészíteni, így szerettünk volna a dunakesziekhez szólni

– meséli Horváth Dani, a a klip énekese és dalszöveg írója.

A klipben szereplők mindannyian Dunakeszi felmenőkkel rendelkeznek, törzslakosai a városnak, ahol már három generáció óta élnek családjaikkal. Családtagoknak tekintik egymást, összetartanak, sőt a rokoni szálak össze is kuszálódnak helyenként.

A dalszöveget Horváth Dani (18) és Makkai Attila (32) közösen írta. Egy napon ünneplik a születésnapjukat. Eredetileg úgy tervezték, hogy azon napon, vagyis november 8-án debütál a 2120 Dunakeszi című szám, végül november 11-én került fel az internetre és vált mindenki számára elérhető.

Fanatikusan szeretjük Dunakeszit, ezért választottuk ezt a címet!

– magyarázza a dalszövegíró páros.

Erre a számra, nem lehet nem odafigyelni, ahogyan Dunakeszi polgármestere, Dióssi Csaba is észrevette, és megosztotta saját Facebook oldalán.

Hallgassa meg, nézze meg a Dunakesziről szóló dalt, amelyet már csaknem 20 ezren láttak!

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]https://www.youtube.com/watch?v=h7P14lr0yws[/youtube]

 

A dal klipjét egy nap alatt forgatták le. Egy őszi nap Dunakeszin. Csodálóik bőven akadtak, október 13-án többen is találkozhattak velük, láthatták őket, ahogyan épp jelenetek vesznek fel. A videóklip rendezője, operatőre: Hőna Dávid a forgatókönyv írásában is részt vett, ahogyan Hegedűs Péter is.

Nagyban hozzájárult a klipp létrejöttéhez családtagunk, egyben jó barátunk és producerünk Hegedűs Péter kiváló kapcsolatai. Remek háttérmunkát biztosított számunkra

– tette hozzá Dani.

Már a következő számon dolgoznak a fiúk, ami, mint mondják, hasonlóan személyes hangvételű lesz.

 

Előző cikkKérdőív Dunakeszi változásairól
Következő cikkHullámvölgyben a dunakeszi focisták