A gimnáziumban december 1. óta, az általános iskolákban 2022-től lehet választani “a” és “b” menü között is az iskolai közétkeztetésben. Egyelőre az “a” menü vezet.

2022. január 3.-ától lehetővé válik, hogy az iskolákban, a hónap minden egyes tanítási napjára vonatkozóan, a nem diétás étkezési igényű gyermekek részére, hogy kétféle menü közül választhassanak. Elkészült az elemzés az első hét tapasztalatáról.

A szülők ezen a honlapon választhatják ki a heti menüt. A választásra a tárgyhónapot megelőző hónap befizetési időszakában kerülhet sor. Ha valaki nem választ, az automatikusan az “a” menüt kapja, ez némileg magyarázza, hogy jelenleg miért ez a menüsor a “népszerűbb”. A Radnótiban, ahol már decemberben bevezették ezt a rendszert, már kezdenek kiegyenlítődni az arányok.

Az első tapasztalatok alapján a dolgozóknak szokni kell, hogy kétfajta menü van, és ez a tálalásnál is átszervezést igényelt.

Az iskolatitkárok szerint szűk keresztmetszet, hogy vannak olyan iskolák, ahol csak egy ember végzi a tálalást. A Szent Istvánban a konyhások többletmunkát kaptak, de a létszámuk nem emelkedett. Általános probléma, hogy az alsósok nehezen használják a kártyákat, örülnek, ha a tálcával megbirkóznak. Itt a menü szerinti sorbaállítás ezeken a gondokon is segít.

A szülők közül többen jelezték, hogy a két felület párhuzamos kezelése lassíthatja a folyamatot, ez szoftveres kérdés, már szóltak az üzemeltetőnek.

Dióssi Csaba

Sokan azért nem rendeltek ételt a gyerekeiknek, mert voltak olyan napok, amikor nem tetszett az aznapi menü, ezért akartunk lépni – magyarázta a szándékot Dióssi Csaba. A polgármester szerint fontos, hogy ne ételfutárok által hozott, hanem helyben tálalt ételt ehessenek a gyerekek. A város vezetője arról is beszélt, hogy kiemelten foglalkoznak a közétkeztetéssel, “van lehetőség a kóstolásra”, ha van erre igény. Ő személy szerint egyre kevesebb panaszt hallott.

Címlapfotónk illusztráció.

Előző cikkSzeptemberben máshol tartják a Dunakeszi Fesztet, a polgármester közben nagy futásra készül
Következő cikkA lehető legkorábbi időpontban lesznek a választások